Hobro slutter sæsonen med nederlag i Parken

Hobro IKs fans havde medbragt en 300 kvadratmeter kæmpetifo til kampen mod FCK. Men det var ikke nok til at modstå presset fra københavnerne.

De to holds fans var de bedste, da FC København og Hobro søndag afsluttede sæsonen i Alka Superligaen. Efter en sløj første halvleg kom der gang i sagerne efter pausen, da FCK vandt 1-0 hjemme over Hobro.

Det skete i en halvkedelig kamp i Telia Parken, som FCK vandt 1-0 foran 16.699 tilskuere, efter at holdet var vågnet op efter pausen.

Daniel Amartey blev matchvinder cirka 10 minutter før tid.

Mens der var stor fest på tribunerne, var spillet på banen en skuffelse, ikke mindst i første halvleg. Det var især tydeligt at se, at det skadesplagede FCK-hold på forhånd var parkeret på andenpladsen og manglede kreative kræfter.

Hobro ville med en sejr have sikret en placering i top-6, der giver 17 hjemmekampe i stedet for 16 i næste sæson.

Det formåede holdet - der i august sidste år choksejrede 3-0 over FCK i Parken - ikke, men oprykkerholdet kan alligevel se tilbage på en fremragende sæson og en syvendeplads.

Søndagens mest glade FCK-spiller var formentlig Stephan Andersen. Målmanden sørgede for, at FCK holdt målet rent for 18. gang af 33 mulige i sæsonen, og dermed tangerede FCK Brøndbys rekord for flest clean sheets fra 2004/05-sæsonen.

Første halvleg kan hurtigt opsummeres. Der skete nemlig ikke det store, ud over at publikum tidligt i kampen smed en masse badebolde og baderinge op i luften.

Det er en tradition blandt FCK-fansene at markere sæsonens sidste hjemmekamp og sommerferiens komme.

Noget kunne dog tyde på, at spillerne kom til at tænke lidt for meget på sol og strand i stedet for at give de medlevende tilskuere - herunder anslået 1000 fra Hobro - en god fodboldkamp.

Første halvleg var mere rig på fejlafleveringer end godt spil og højt tempo, og de af tilskuerne, der så lørdagens Champions League-finale mellem FC Barcelona og Juventus, blev pinligt bevidste om forskellen på Superligaen og den europæiske top.

Og så pludselig efter 20 minutter kom gæsternes Mads Hvilsom alene igennem efter en tilfældighed. Hobro-angriberen afsluttede dog svagt forbi mål, og Mads Hvilsom må dermed med sine 16 mål nøjes med andenpladsen på topscorerlisten efter FC Midtjyllands Martin Pusic.

FCK havde ikke meget andet at byde på end en god afslutning af Rurik Gislason, som gik forbi mål.

Træner Ståle Solbakken ændrede efter en udskiftning system fra begyndelsen af anden halvleg, så Christian Poulsen faldt fra midtbanen tilbage i et tremandsforsvar sammen med Per Nilsson og Mathias "Zanka" Jørgensen.

Manøvren sendte backerne Christoffer Remmer og Ludwig Augustinsson længere frem på banen, og det skabte nogle muligheder. Remmer var med i opspillet, da Rurik Gislason efter en lille times spil sendte bolden på opstanderen.

Allerede inden kampen havde hjemmeholdets fans taget afsked med blandt andre Christian Poulsen og Björn Sigurdarson, mens anfører Thomas Delaney blev kåret som årets spiller i FCK.

Det lignede også et farvel, da Rurik Gislason cirka 20 minutter før tid blev skiftet ud og gav sig god tid til at vinke til FCK-fansene.

Den islandske kantspiller rygtes på vej til tysk fodbold, efter at FCK har hentet Kasper Kusk og sloveneren Benjamin Verbic.

10 minutter før tid fik FCK bonus for det forbedrede spil i anden halvleg. Indskiftede Tom Høgli fandt lidt heldigt Daniel Amartey med et afrettet indlæg, og ghaneseren headede bolden i mål.