Foto: Dannie Rosenkrantz

Hobro vil have succes på fire hjul

Superliga-klubben Hobro IK forsøger at hjælpe ung racerkører fra byen til tops.

Når man siger sport og Hobro i samme sætning, tænker de fleste særligt på ting: Tom Kristensen og Hobros Superliga-hold. Nu bliver de to ting kombineret. Hobro IK satser nemlig på motorsport.

Superliga-oprykkerne har indgået et samarbejde med den 21-årige racerkører Jacob Mathiassen, der ligesom Tom Kristensen er fra Hobro.

Jacob Mathiassen vil i år forsøge at vinde Citroën DS3 Cup, og han vil gøre det i en Su-Su-Superliga-racerbil i Hobro IK's farver.

- Uanset om man spiller fodbold eller kører motorsport på højt niveau, er det de samme værdier og tilgang, der skabe de gode resultater. Derfor har vi valgt at køre i en Su-Su-Superliga-racerbil, siger Jacob Mathiassen i en pressemeddelelse.

I Superliga-klubben ser man store perspektiver i at give Jacob Mathiassen en hjælpende hånd.

- Vi har i Hobro IK nydt godt af den goodwill, som Tom Kristensen gennem sine præstationer i racerbilen har skabt for byen og klubben. Derfor finder vi det naturligt, at vi som flagskib for eliteidrætten i Mariagerfjord Kommune indgår et samarbejde, der kan hjælpe en ung og talentfuld racerkører frem i sin karriere, siger formand Steen Juulsgaard fra Hobro IK.

Jacob Mathiassen kører det første løb i sin nye Superliga-racerbil 25. april på Jyllandsringen. Bilen bliver udstillet foran Hobros hjemmebane, når klubben 16. marts spiller mod AaB.