Højere leje truer fodboldturneringer

Foto: Mette Svenningsen

Frederikshavn Kommune hæver næste år prisen for at leje kommunens skoler til overnatning, og det kan få store konsekvenser for flere store fodboldturneringer.

Det bliver næste år dyrere at leje skolerne i Frederikshavn Kommune til overnatning, og det rammer særligt flere af de store fodboldturneringer, som bliver afholdt i kommunen.

Den lokale fodboldklub FfI har netop afholdt den store, internationale turnering Cup No. 1, som har eksisteret siden 1984, men turneringens fremtid er uvis, hvis prisen på overnatning stiger.

- Alene næste år taler vi om en stigning på 300 procent. Jeg vil gerne se den private husholdning, som kan klare det. Og hvad vinder Frederikshavn Kommune ved at gøre det? Både Rødspætte Cup, Cup No. 1 og Skaw Cup trækker masser af turister til vores område. Selv har vi mange pengestærke forældre fra ikke mindst Norge og USA, som hvert år i uge 28 fylder hotellerne, handler i butikkerne og spiser på restauranterne, siger FfI's formand Martin Høeg til Kanal Frederikshavn.

I år har arrangørerne betalt 35.000 kroner for overnatning. Det beløb kan blive tre gange så stort næste år, og det presser fodboldturneringerne økonomisk.

Martin Høeg mener ikke, at det stemmer overens med den udviklingsstrategi, politikerne vedtog for mindre end et år siden, at man nu vil hæve lejen. Et af punkterne i strategien er nemlig at lokke turister til Frederikshavn, men det sker ikke, hvis man hæver prisen.

- Med kommunens nye udviklingsstrategi i hånden og turneringernes store omsætning - til glæde for hele kommunen - bør det være gratis at låne skolerne til overnatning. Alt andet giver ikke mening. Når det er sagt, ved vi, at krybben p.t. er tom i kommunen, så selvfølgelig skal vi betale fem kroner igen næste år, men i 2016 og 2017 kan vi håbe på, at der er mere ro over den kommunale økonomi, og så mener jeg, at det skal være gratis, siger Martin Høeg til Kanal Frederikshavn.

Forsiden lige nu