Research-gruppen Redox har offentliggjort en rapport om et højre-radikalt netværk ved navn ORG, som også har nordjyske medlemmer. Foto: Marie Bergmann

Højreekstremt netværk i Nordjylland afsløret

Den venstreorienterede research-gruppe Redox afslører i en 129 lang siders rapport et hemmeligt højre-radikalt netværk ved navn ORG. I Aalborg-afdelingen er der 11 medlemmer.

Redox har offentliggjort en 129 sider lang afdækning af det hidtil hemmelige højre-radikale undergrunds-netværk, der kalder sig ORG - og mest af alt ligner en loge. I Aalborg-afdelingen af netværket er der 11 medlemmer, hvoraf der bliver sat navne på flere af dem.

Ifølge Redox står ORG bag et omfattende systematisk registreringsarbejde af "landsforrædere", samt en anonym hetz mod muslimer og venstrefløjen. Flere af netværkets medlemmer er involveret i Danmarks Nationale Front og Den Danske Forening.

Det landsdækkende ORG blev angiveligt stiftet den 3. oktober et ukendt årstal i anden halvdel af 1980-erne. Båndene til det stærke fællesskab blev knyttet i teenage-årene i Aalborg, hvor otte medlemmer af netværket gik i skole sammen.