01:18

I følge Katia K. Østergaard er det et paradoks, når virksomhederne mangler arbejdskraft samtidig med at der er ledige på arbejdsmarkedet. Foto: Horesta

1 af 2

Horesta: Det er et paradoks

Horestas medlemsvirksomheder råber på arbejdskraft samtidig med at der er en del ledige at tage af. Det er et paradoks, lyder det fra Horesta.

Torsdag fortalte vi på TV2 Nord, at 3F mener at det er helt til grin, at hoteller og restauranter i Nordjylland mangler arbejdskraft, når der er flere hundrede ledige med relevant erhvervserfaring.

Reaktionen kom efter en udmelding fra Horesta, hvor over 45 procent af de nordjyske virksomheder mangler arbejdskraft.

- Jeg ved ikke, hvad det er for en virkelighed 3F oplever. Det er virksomhederne, der rekrutterer personale og det er dem, vi spørger. De svarer altså tilbage, at de oplever vanskeligheder og udfordringer med at rekruttere den fornødne, kvalificerede arbejdskraft, siger Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør i Horesta til TV2 Nord.

Dermed er der to opfattelser af virkeligheden.

- Det er et paradoks vi ser, ikke bare i Nordjylland men i hele landet, at samtidig med at virksomhederne oplever at de har vanskeligheder ved at få den fornødne, kompetente arbejdskraft, så ser vi at der i ledighedsstatistikkerne er et antal medarbejdere til rådighed for arbejdsmarkedet, siger Katia K. Østergaard.