01:44

Hotel fejrer kærligheden: Giver gæster sexlegetøj

Champagnen er på køl, der er tre-retters menu, og sexlegetøjet ligger klar på sengen. Det er valentinsdag - og i Sæby går de all in.

På Hotel Viking i Sæby forstår personalet at gøre dagen i dag ekstra romantisk. De er gået all in i forsøget på at skabe den perfekte valentinsdag for gæsterne.

- Vi har pustet røde hjerte-badedyr op og lagt rundt omkring i spaområdet, for valentinsdag er vores største dag. Vi har åbent juleaften, og vi har åbent nytårsaften, men i dag kommer der allerflest gæster. Og jeg tror, det er fordi, at vi giver gæsterne en anderledes oplevelse med spa, mad og en overraskelse på værelset, siger Hotel Vikings direktør Brian Fabricius.

En, der helt sikkert har scoret nogle point, er Mikkel Nielsen. Han har inviteret kæresten Pernille Nygaard med på hyggetur til hotellet.

- Jeg går rigtig meget op i valentinsdag, så jeg blev rigtig glad. Jeg blev overrasket, fordi han havde sagt til mig, at vi bare skulle ligge derhjemme hele dagen og se kærlighedsfilm. Og så har han overrasket mig med det her – det er rigtig dejligt, siger Pernille Nygaard, der er fra Aalborg.

Efter kys og spabad er der tre retters mad på menuen. Selvfølgelig af den slags, der skal deles.

- Tanken er, at maden gerne må tage lidt tid. Det skal ikke være ligesom derhjemme, når man skal have en omgang boller i karry, og det tager 20 minutter. Det her må gerne tage 2 timer og 20 minutter, siger direktør Brian Fabricius.

På værelserne redes der også op til en romantisk nat.

- Jeg synes, det er fedt, at oplevelsen er anderledes, siger Pernille Nygaards kæreste Mikkel Nielsen.

En del af kærlighedsopholdet står på Fifty Shades of Grey i biografen – og så kan festen fortsætte på værelserne.

- En del af "forlæng filmoplevelsen" er, at vi har købt sådan en æske med nogle af de remedier, som Mr. Grey bruger i filmen Fifty Shades of Grey Darker. Hvis man skal skitsere det groft op, så er en del af dét at tage på hotel jo at have sex i en fremmed seng. Jeg tror, at det bliver en succes for gæsterne, griner direktøren på hotellet.

Hotel Viking får omkring 300 gæster denne valentinesdag.

 

Sjove fakta om valentinesdag

- Cirka en milliard valentinsdagkort sendes årligt på verdensbasis.
- Mere end 36 millioner hjerteformede æsker chokolade sælges på en Valentinsdag.
- Gennemsnitligt så bruger mænd omkring 600 kroner på valentinsdag i gaver. Det er det dobbelte af, hvad kvinder bruger.
Omkring tre procent af kæledyrs ejere, giver valentinsdags gaver til deres kæledyr.
- Det er den dag i februar, hvor flest i Danmark bliver gift. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
1161 par er blevet gift den 14. februar mellem 2007 og 2015.
- Valentinsdag falder den 14. februar og er opkaldt efter den romerske helgen Skt. Valentin, der er kendt som beskytter af forelskede par, fordi han trodsede den romerske kejsers dekret og viede unge soldater.
- Valentinsdag er derfor kærlighedens dag og fejres især i USA og Storbritannien. Traditionen kom til Danmark sidst i 90'erne.