56 nordjyske iværksættere får del i støtte i form af it-udstyr for millioner fra it-giganten HP. Foto: Nationalbanken

HP sætter gang i nordjyske virksomheder

Iværksættere skal være med til at skabe arbejdspladser og trække Nordjylland ud af krisen.

Flere iværksættre skal tage skridtet videre til at blive etablerede virksomheder, og det vil it-virksomheden HP hjælpe med. I forsøget på at skabe flere arbejdspladser og innovation, giver HP 500 danske virksomheder it-udstyr for 1,5 millioner kroner. Af de 500 virksomheder er de 56 i Nordjylland.

Og nyt it-udstyr kan være en stor hjælp, når man skal udvide sin iværksættervirksomhed.

- Udover udfordringen med at rejse kapital, så støder de små nye virksomheder ofte på problemer med at tage springet fra 2-4 medarbejdere og skalere op til en egentlig professionel organisation. Det gælder for eksempel om at få styr på helt basale ting som backup og beskyttelse af data eller etablering af en it-infrastruktur, der gør dem i stand til at arbejde mobilt, hvilket efterhånden er et helt afgørende konkurrenceparameter, siger Tina Borgbjerg, ansvarlig for HP's serverforretning.

De 56 virksomheder er valgt ud fra et kriterium om, at de skal have eksisteret mellem 6 og 24 måneder, samt at de er mere end 4 ansatte. Med andre ord har de bevist, at de er levedygtige og nu potentielt kan tage springet til at blive morgendagens succesvirksomheder.