Foto: TV2/Nord Arkiv

Hul i skrog kan være grund til forlis

Den Maritime Havarikommission har nu undersøgt forliset af fiskekutteren PUK, der forsvandt den 28. februar 2011 i Jammerbugten.

Forliset af fiskekutteren PUK, der forsvandt under fiskeri i Jammerbugten den 28. februar i år, er nu blevet gennemgået af Den Maritime Havarikommission. Opklaringsenheden vurderer, at fiskekutteren kan være sunket efter at have taget vand ind.

Over en periode på 33 år var kutteren blevet ombygget ad flere omgange. Blandt andet var bagenden af kutteren blevet bygget om fra at være rund til at blive til en firkantet kasse. En kasse, som fiskeren på kutteren ikke umiddelbart kunne komme ind til.

Havarikommissionen vurderer nu, at der er trukket vand ind gennem et hul i agterenden ved netop denne kasse, hvilket kan have medført at kutteren er kæntret. Hullet blev opdaget, efter kommissionen har haft dykkere nede ved vraget.

Da fiskekutteren forsvandt tilbage i februar gik der to uger inden fartøjet blev fundet. Vraget af kutteren Puk blev den 13. marts lokaliseret på cirka 42 meters dybde af et fiskeskib, der var ude og trawle.

Den 60-årige skipper, der forsvandt ved forliset, er endnu ikke fundet.

Ulykkesrapporten

Læs hele rapporten her