LIGE NU:

Huller i vejen: Se hvor mange penge din kommune bruger på asfalt og renovering

Brønderslev Kommune er den kommune i Danmark der bruger færrest penge på veje og nye investeringer. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

I Mariagerfjord Kommune investerer de tre gange så meget i asfalt, nybyggeri og renoveringer som i Brønderslev Kommune. Ifølge Dansk Byggeris opgørelse over kommunernes investeringer de seneste tre år, så bruger Brønderslev Kommune 959 kroner per indbygger, mens tallet er 3366 kroner per indbygger i Mariagerford Kommune.

De to kommuner udgør top og bund blandt de nordjyske kommuner. I gennemsnit bruger kommunerne i Nordjylland 2307 kroner per indbygger på investeringer. Kommunen, som bruger flest penge på landsplan, er Køge. Køge har årligt brugt 5.422 kroner per indbygger på byggeri og anlæg mellem 2016 og 2018. Det er mere end fem gange så meget som Brønderslev.

Se hvor meget din kommune bruger

Regionale forskelle

Der er også store forskelle fra region til region, hvor kommunerne i hovedstadsområdet og i Østjylland i gennemsnit bruger flere penge end de nordjyske kommuner.

Sådan er tallene opgjort

Det skyldes blandt andet at der bliver brugt flere penge på investeringer i de store byer, og at større bygge- og anlægsprojekter i København og Århus kan have en effekt på resultatet, da projekterne strækker sig over flere år.