LIGE NU:

Hurtigere hjælp til kræftpatienter

Fra 1. september tilbyder Aalborg Universitetshospital akutmodtagelse til kræftpatienter på Onkologisk Afdeling. De håber, at det vil spare mange patienter for unødig indlæggelse.

Mundsvamp, feber eller betændelsestilstande er nogle af de bivirkninger, mange kræftpatienter oplever i forbindelse med deres sygdom.

Indtil nu har patienterne været nødt til at blive indlagt for at vente på en speciallæges vurdering. Fra 1. september er det ikke længere nødvendigt. I stedet vil der alle hverdage stå et behandlerteam klar med akutmodtagelse, så patienten slipper for ventetiden.

- Det handler om at få den rigtige behandling hurtigt. Akutmodtagelsen er en ny intern organisering i forhold til de onkologiske patienter, som muliggør, at vi kan screene og vurdere deres tilstand med det samme. Så kan vi indlægge dem, der har behov for det, mens andre måske bare skal have en recept og kan slippe for indlæggelse, siger Ursula Falkmer, ledende overlæge i det onkologiske speciale.

Akutmodtagelsen vil være åben alle hverdage klokken 8-17. Den vil være bemandet med læger, sygeplejersker og en sekretær.