Husk konkursforsikring på Cimber-billetter

Cimber Sterling har flere afgange til og fra Aalborg Lufthavn hver dag

Rejsebureau tænder gult lys ved køb af flybillet hos Cimber. Man er dog sikret ved køb af konkursforsikring.

Husk at bestille en konkursforsikring, hvis du skal ud og flyve med Cimber Sterling.
 
Det er rådet fra analytiker i Sydbank, Jakob Pedersen. Han ser ikke nogen grund til, at hr. og fru Danmark skal undlade at bestille billetter hos flyselskabet.
 
- Men er man den bekymrede type, skal man blot huske muligheden for konkursforsikringen, siger han.
 
Økonomien hos Cimber Sterling ser ikke for god ud. Selskabet forventer et underskud for 2010/11 på 190-200 millioner kroner ud af en omsætning på små to milliarder.
 
Det har fået rejsebureauet Travel House til at stoppe salg af flybilletter hos Cimber Sterling hos fem mindre rejsebureauer. Rejsebureauet ønsker ikke at løbe den risiko ved at udstede Cimber-billetter på grund af flyselskabets økonomi.
 
- Udmeldingen fra rejsebureauet Travel House kommer ikke til at betyde noget for passagererne. Isoleret set tror jeg ikke, at det her får den store betydning for Cimber Sterling. Det påvirker ikke forretningen i nævneværdig grad, siger Jakob Pedersen.
 
Cimber Sterling vil på en ekstraordinær generalforsamling i næste måned have lov til at udstede nye aktier, så selskabet kan få tilført ny kapital.
 
- Det her betyder, at man skal have en storinvestor ind. Eller også skal man sluttes sammen med nogle andre. Det Cimber Sterling og den ejerform, vi kender i dag, eksisterer ikke om tre til seks måneder, siger analytikeren.
 
Jakob Pedersen påpeger, at begynder nogle af de større rejsebureauer også at se bort fra flyselskabet, så vil han være bekymret.
 
- Der er nogen økonomiske udfordringer. Vi kan forsøge at gisne om situationen i Cimber. Men vi får ikke mere at vide, før selskabet enten er væk eller er reddet, siger Jakob Pedersen.
 
Vil du købe en billet med Cimber Sterling, når du skal på sommerferie?
 
- Ja, det vil jeg godt. Med den mulighed, der er for konkursforsikring, gør at folk ikke behøver at være bekymrede for at rejse med Cimber Sterling, siger analytikeren.

Forsiden lige nu