Foto: Lars Lyngdahl

Husk lange underbukser i weekenden

Weekenden bliver grå med tunge skyer. Blæsevejr og frostgrader gør det til en kold fornøjelse at gå ud.

Danskerne må forberede sig på en grå og kold weekend. Tætte skyer og bidende kulde sætter præg på både fredag, lørdag og søndag over hele landet, lyder det fra DMI.

- Det bliver en forholdsvist skyet weekend med stedvis lidt opklaring. Solen kan dog komme en anelse frem, og chancen for at se solen er størst, jo længere nordpå man kommer i landet, siger vagtchef ved DMI, Klaus Larsen.

Det bedste råd forud for weekenden kan derfor lyde, at man skal huske huer, vanter og lange underbukser, hvis man har tænkt sig at bevæge sig udendørs i længere tid. For kulden slipper ikke sit tag lige foreløbig.

Årsagen er et højtryk lige nord for Danmark, som ganske vist er under svækkelse, men som formår at holde vejret forholdsvist stabilt. Det ses også på temperaturerne, som altså holder sig under frysepunktet hele weekenden.

Natten mellem lørdag og søndag kan termometeret snige sig ned på lokalt 10 graders frost. Ellers vil temperaturen generelt ligge mellem frysepunktet og ned til omkring fem graders frost, men mange steder vil det føles endnu koldere.

- Det er blæsende især ved kystområderne. Så selvom temperaturen måske kommer op på nul grader, så betyder en jævn og til tider hård vind, at det mange steder vil føles endnu mere koldt, siger Klaus Larsen.

Selvom skyerne vil hænge tungt over landet, så byder weekenden ikke på de store snemasser.

- Hvis man vil have lidt snedrys, så er chancen størst omkring Østersøen, siger Klaus Larsen.

- Mandag trænger en front med sne op over os fra syd, og vi kan se frem til lidt mere variation, tilføjer han.