Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix.

Huspriserne i Nordjylland stikker af

72 af landets 98 kommuner har haft stigende huspriser det seneste år. I Nordjylland er de fleste kommuners huspriser steget med 10 procent eller mere.

Er du husejer, kan du glæde dig over, at dit hjem det seneste år, er blevet mere værd. I 72 kommuner landet over er salgsprisen for villaer og rækkehuse steget fra juli 2015 til juli 2016. Det viser den nyeste opgørelse fra Boligsidens Markedsindeks.

- Der er tale om en landsdækkende tendens, der har spredt sig fra de store byer til resten af landet, hvor vi nu ser resultatet, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Huspriserne har generelt fået et løft det seneste år, og det ser især godt ud for de nordjyske huses værdi. Allerbedst ser det ud for husene i Hjørring og Aalborg, hvor huspriserne er steget med mere end 10 procent. Det er kun Thisted Kommune, som har haft et fald i huspriserne, Brønderslev og Morsø er uændret, og de resterende nordjyske Kommuner har haft en prisstigning på op til 10 procent.

I disse OL-tider kan man næsten sige, at huspriserne udvikler sig hurtigere, højere og stærkere. 

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Med disse resultater er Nordjylland den region, hvor huspriserne er steget allermest. Den største procentvise stigning finder man også i Nordjylland. For i Brønderslev Kommune er det blevet 22 procent dyrere at købe villa i dag, end det var i 2011. Det er dog stadig billigere at købe bolig her end mange andre steder i Danmark. I Brønderslev kostre hver kvadratmeter nemlig 7.699 kroner.

På landsplan er der lagt 4,5 procent til salgspriserne fra juli 2015, og en villa eller et rækkehus blev i gennemsnit solgt for 12.894 kroner pr. kvadratmeter i juli i år. Det svarer til en salgspris på 1,8 millioner kroner for et hus på 140 kvadratmeter, skriver Boligsiden.dk.

-I disse OL-tider kan man næsten sige, at huspriserne udvikler sig hurtigere, højere og stærkere. Det er i hvert fald det, vi har set, det seneste år, hvor prisudviklingen har fortsat og har bygget videre på den store stigning, vi så sidstes år, siger Birgit Daetz. 

  Foto: boligsiden.dk