Foto: Ib William Christensen

Hussalg brager frem i udvalgte nordjyske kommuner

Boligmarkedet i storbyerne halter, mens de i de tilstødende kommuner jubler. Fire nordjyske kommuner har i første halvdel af 2016 oplevet et overvældende salg.

Brønderslev, Læsø, Mariagerfjord og Thisted Kommunes hussalg har haft et fantastisk 2016 indtil videre. Antallet af hussalg er i de fire nordjyske kommuner steget mere end tyve procent i de første seks måneder af 2016 i forhold til samme periode i 2015.

Og mens de kommuner jubler, så ser det anderledes skidt ud for Aalborg Kommune. Her er antallet af hushandler falder med 18 procent. Kigger man generelt i region Nordjylland er hussalget faldet 1,5 % i første halvår af 2016 sammenlignet med 2015 første halvår. Det må derfor siges, at tallene for de fire kommuner Brønderslev, Læsø, Mariagerfjord og Thisted skiller sig ud.

- Prisniveauet har helt sikkert en betydning, idet en villa i Brønderslev kommune kan købes for næsten det halve af en villa i Aalborg, og mange er villige til at bo de cirka 30 kilometer fra Aalborg, hvis de kan få en billigere bolig, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør, Boligsiden.

På Læsø tillægges flexboligordningen i høj grad kommunens stigende hussalg. I 2013 besluttede kommunen nemlig, at helårsboliger gerne må benyttes til ferie – eller fritidsformål.

- Det satte for alvor gang i hussalget på den populære ferieø, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør, Boligsiden.