LIGE NU:

IC3-togene forsvinder fra Nordjylland

Nordjylland kommer nu til at betale prisen for problemerne med IC4 togene. For at opretholde lyntogsdriften mellem Århus og København ser DSB sig nu nødsaget til at fjerne IC3 togene fra Nordjylland.

 Står det til DSB, mister nordjyderne IC3-togene, når den nye 2012 køreplan træder i kraft den 11. december i år. Herefter må nordjyderne nøjes med de ældre MR-tog. Planerne chokere folketingsmedlem Rasmus Prehn fra Socialdemokraterne.

- Vi skulle gerne have togtrafik, som bliver mere komfortabel og mere moderne, og så får vi fortidens tog. Det er ikke acceptabelt, siger Rasmus Prehn til TV2/NORD.

På grund af regnskabsfremlæggelse havde DSB's administrerende direktør, Christian Roslev, i dag ikke tid til at kommentere planerne. Kilder i DSB bekræfter dog overfor TV2/NORD, at DSB planlægger at fjerne IC3 togdriften nord for Århus. Det betyder, at Nordjylland med den nye køreplan bliver frakoblet hovednettet og derfor skal nordjyderne fremover skifte tog i Aarhus, når de skal til Fyn og Sjælland. Rasmus Prehn har tidligere skældt ud over, at kioskbetjeningen er forsvundet mellem Aalborg og Aarhus, og at der endnu ikke er internet i togene nord for Aarhus.
- Hvorfor er det endnu engang nordjyderne, der skal holde for, når der skal prioriteres på jernbaneområdet? Hvorfor er det igen os, der skal have den dårligere service, når man kan få god service i resten af landet, spørger det aalborgensiske folketingsmedlem, Rasmus Prehn, i TV2/NORD.
 
Rasmus Prehn vil nu have transportminister Hans Christian Schmidt i samråd om DSB's planer.