LIGE NU:

Ida er Nordjyllands mest populære pigenavn - på landsplan er det ikke i top 10

Ida og Lucas er de navne, der er brugt mest når de nyeste nordjyder skulle have deres navn.

5817 gange sidste år mødte jordemødre og nybagte forældre en lille ny nordjyde. Så mange børn blev der nemlig født i regionen og nu - godt et halvt år efter at den sidste nytårsbaby kom til verden, har Danmarks Statistik udgivet deres traditionelle opgørelse over, hvad de nyeste samfundsborgere kommer til at hedde.

Efter i fire år at have været forvist fra top-placeringen er Emma tilbage som det mest populære pigenavn i landet mens der blandt drengene ikke er nyt under solen. Her er William det mest populære navn til de kære små - og sådan har det faktisk været siden 2010 (med undtagelse af 2016 hvor navnet tog et lille dyk)

Alma, Alfred, Clara og Oscar er på landsplan de navne, der kommer ind på de efterfølgende pladser.

Hele den landsdækkende top-10 kan du ser herunder, men læs endelig videre, for der er store reginalle forskelle, når det kommer til, hvad vi navngiver vores nyeste familiemedlemmer.

Tallene i parantes angiver hvor mange der har fået det enkelte fornavn.

Nordjysk "vinder" er ikke i lands-top-10

Emma og William er samlet set de mest brugte navne og hvis man dykker ned i de fem regioner og ser på deres navnestatistik er det samme gældende i Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark. Og så stikker Region Hovedstaden og vi her i Nordjylland ud fra normalbilledet.

Når det kommer til pigenavne er hverken vores mest brugte navn, Ida, eller københavnernes mest brugte navn, Nora, at finde i den landsdækkende top 10. De skal findes længere nede ad listen på henholdsvis 13. og 11. pladsen.

Når det kommer til drengenavnene ligner vi i lidt højere grad resten af landet. I Region Hovedstaden er Arthur det mest brugte drengenavn mens det er Lucas - eller Lukas - der er det mest brugte i Nordjylland.

På landsplan kommer de navne ind på henholdsvis 8. pg 6. pladsen i Danmarks Statistiks opgørelse.

Værd at bemærke er det også, at Emma og William, selv om de ikke er helt så moderne i Nordjylland som i resten af landet, stadig bliver brugt meget og er henholdsvis nummer 5 og nummer 3 på den nordjyske top 10.

Du kan se hele den nordjyske top 10 i tabellen herunder. Tallene i parantes angiver, hvor mange børn der har fået det enkelte navn.

 

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden