LIGE NU:

Igen igen: brand i Aalborg Øst

Der går næsten ikke en aften eller en nat lige nu uden brande i Aalborg Øst. Politiets arbejde bliver modarbejdet af modvilje til at fortælle hvad man ved fra de unge i området.

Klokken 22:30 fredag aften var der igen containerbrand i Aalborg Øst - denne gang i to containere på containerpladsen på Sebbersundvej. Meget tyder igen på, at brandene var påsat, især fordi to brande opstod på samme tid.

Politiet fik tilbageholdt ti unge mennesker i alderen 16 til 20 år, som opholdt sig i nærheden.

- Vi spurgte dem ud og fik dem visiteret og identificeret, men det førte ikke til en opklaring. Det er svært at have med at gøre. Der er ingen tvivl om, at nogen må vide noget, men de siger bare ikke noget. Men selvfølgelig arbejder politiet videre med at opklare brandene, der har stort fokus, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi.

En brand tidligere fredag aften i en container på Shell-tanken på Forbindelsesvejen i Nr. Uttrup har ifølge politiet formentlig ikke noget med de påsatte brande i Aalborg Øst at gøre. Også her fik politiet stoppet en gruppe unge mennesker, der blev udspurgt, identificeret og visiteret.

- Vi aner ikke, om der er sammenhæng med de andre brande. Ilden kan være påsat, men den kan lige så godt stamme fra et skod i et askebæger, der er tømt i containeren, siger vagtchefen.