Ikke flere penge til Gais

SAS Liga-klubben AaB har afvist et ekstra krav fra den svenske klub Gais, der vil have flere penge i kompensation for tabet af cheftræneren Magnus Pehrsson.

<b>Gais kræver flere penge</b>
AaB-sportschef Lynge Jakobsen kunne mandag glæde sig over at have fundet en langsigtet løsning på cheftrænerposten med præsentationen af svenske Magnus Pehrsson. Men roen har ikke helt sænket sig over SAS Liga-klubben endnu, da Pehrssons tidligere klub vil have flere penge for at lade træneren slippe. Lynge Jakobsen har afvist kravet.

<b>AaB ikke filantropisk selskab</b>
- De har lavet en klausul med Magnus, som de kender bedre, end jeg gør. Og den klausul har jeg fået beskrevet som et bestemt beløb, der skal betales for at få ham fri, hvilket vi har accepteret. Gais synes så, at det er fair og rimeligt, at vi betaler mere. Men der har vi så sagt, at vi ikke er et socialt-filantropisk foretagende, siger Lynge Jakobsen til Ritzau.

<b>Intet i klemme</b>
Den nordjyske sportschef pointerer, at AaB ikke har hængepartier med svenske Gais.
- AaB har ikke noget i klemme, hvis der er et forhold, der skal afklares, så er det mellem Gais og Magnus, siger Lynge Jakobsen.

<b>Irriteret Lynge</b>
I Aalborg virker sportschefen lettere irriteret over, at der nu er kommet støj på linjen i forhold til hans trænerpræsentation mandag. Han opfordrer lederne i den svenske klub Gais til at acceptere, at deres træner har valgt at forlade klubben.

- Jeg synes, at det skinner igennem, at Gais med en vis forståelse er træt af, at de mister deres cheftræner så tæt på en ny sæson, men de har selv indgået en klausul med en træner, som der ligger en vis risiko i. Det kan så ikke nytte noget, at de bliver sure på mig. Jeg har før mistet både spillere og trænere, fordi vi har haft klausuler, men sådan er livet jo, siger Lynge Jakobsen.

<b>Gais er ikke tilfreds</b>
Men i Gais er klubbens bestyrelsesformand tilsyneladende ikke tilfreds med den kompensation, som AaB allerede har indvilget i at betale.

- Vi accepterer ikke den måde, det er gået til på, og vi overvejer at bringe sagen for voldgiftsretten, siger Gais&#39; bestyrelsesformand, Christer Wallin, til Göteborgs-Posten.

<b>Yderligere kompensation</b>
Wallin mener, at den svenske klub har ret til yderligere kompensation, fordi Magnus Pehrsson har sat i klubben i en svær situation sent på året.

- Vi vil have et plaster på såret, siger Wallin, der over for den svenske avis ikke vil ud med, hvor stort et beløb han har i tankerne.

<b>Pehrsson afviser Gais</b>
Den kommende AaB-træner Magnus Pehrsson mener ikke, at han har noget som helst udestående med sin forhenværende klub. Og han er forberedt på et juridisk tovtrækkeri, hvis det måtte komme så langt.

- Hvis det ender i en juridisk diskussion, så må det være sådan. For mig at se er det klokkeklart, hvad der er gældende, siger Magnus Pehrsson til den svenske avis Expressen.
/ritzau/