Foto: TV2/Nord

Ikke flere penge til karneval

Der er ikke flere kommunale kroner på vej til Nordeuropas største karneval, Aalborg Karneval, der lige nu er i akut pengenød. Det slår rådmand Anne-Dorte Krog fast.

Karneval i krise

Aalborgs Karneval mangler akut over 100.000 kroner, hvis attraktionen skal overleve. Foreningen bag festen har gået tiggergang hos Aalborg Kommune, men her siger de nej.

Aalborg Karneval har desperat brug for 125.000 kroner inden 14 dage.

- Vi har brug for likviditet her og nu. Hvis ikke det sker, kan Aalborgs største fest gå konkurs, fortæller leder af festen, Klaus Bystrup.

Foreningen bag festen har brug for pengene, fordi de sidste år kom ud med et underskud på omkring halvanden millioner kroner. Karnevallet bad for få uger siden kommunen om en økonomisk håndsrækning på en halv million kroner. Dengang fik de nej, og den holdning er uforandret.

- Kulturmidlerne er begrænsede, og vi har skåret ned mange steder, og karnevallet får ikke flere penge, siger rådmand for skole- og kulturforvaltningen i Aalborg, Anne-Dorte Krog (Løsgænger).

Aalborg Karneval vil nu forsøge at få deltagerne til årets fest til at købe billet allerede nu for at sikre likviditeten.