LIGE NU:

Im-lov sætter barnets tarv i anden række

Det var i den bedste mening, da der i november blev lavet en lovændring, som skulle sikre Im Nielsen ophold i Danmark. Men nu viser det sig, at loven sætter barnets tarv i anden række.

Det var samtlige partier i Folketinget på nær Dansk Folkeparti, der gav syvårige Im Nielsen lov ret til at blive i Danmark. Men lovudkastet, som Justitsministeriet har sendt i høring, vil sætte barnets tarv i anden række.

Hvis et udenlandsk barns danske forælder dør, som det skete i sagen om Im, er det nemlig først og fremmest den efterladte forælders evne til at integrere sig, der afgør, om barnet kan få lov at blive, skriver Information.

I lovudkastet står der, at man kan undlade at inddrage opholdstilladelsen fra den efterladte udlænding - og dermed også barnet - hvis "udlændingen har udvist vilje og evne til at integrere sig her i landet."

På den måde kommer barnets tarv i anden række og bestemmes således af forældrenes vilje til at blive en del af det danske samfund.

Lovgivningen møder kritik fra børnepolitisk rådgiver Inger Neufeld fra Red Barnet.

- Det nytter ikke at lave sådan en lov, der kun tager hensyn til de børn, hvis forældre har overskud nok til at blive integreret. Vi risikerer at svigte de børn, der måske har allerstørst behov for hjælp, siger hun til Information.