01:54

Et lovforslag, der skal give Im og Suthida Nielsen mulighed for at vende hjem, lader vente på sig. Foto: Michael Andersen

1 af 2

Im og Suthida venter stadig

To uger efter at folketingspolitikerne blev enige om at vedtage en særlov, så Im og Suthida Nielsen kan vende hjem til Danmark, er der stadig stor usikkerhed omkring,hvornår de to kan vende hjem.

10. november rejste Im og Suthida Nielsen fra Aabybro til Thailand, udvist fordi Suthidas danske mand er død.

Bare tre dage senere blev stort set alle folketingets partier enige om at vedtage en lovændring, der giver mulighed for at im og Suthida kan vende tilbage til Danmark. Men et konkret lovforslag har stadig ikke set dagens lys.

- Vi havde nok alle forventet, at justitsministeren meget hurtigt ville fremsætte et lovforslag, men jeg ved ikke, hvornår det kommer. Jeg håber, det kommer meget snart, og så vil vi stemme for, og det kan få en hurtig behandling i folketinget, siger Venstres retsordfører, nordjyske Karsten Lauritzen.

Justitsminster Morten Bødskovs partifælle, Bjarne Laustsen (Soc.Dem.), der har fulgt sagen siden dens begyndelse, håber at de to kan vende hjem allerede til januar.

men hvis lovændringen ikke er behandlet til den tid, mener han, at de to bør komme hjem på et turistvisum.

- Det er den måde, man bør gøre det på, og det har jeg også foreslået myndighederne. Der er mange praktiske ting i forhold til at finde en lejlighed og skole og så videre, og det kan give ro for familien, siger Bjarne Laustsen.

Imens gør Suthidas svigerforældre, Inger og Roland Nielsen, klar til at rejse på juleferie og besøge Im og Suthida i Thailand. De har heller ingen idé om, hvornår deres barnebarn og svigerdatter kan være tilbage i Aabybro, men de er tålmodige.

- Nu er usikkerheden væk, for loven bliver lavet om, og vi ved, at de kommer hjem igen. Det er bare et spørgsmål om tid, siger Roland Nielsen.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen har tirsdag stillet spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov, om hvorvidt han vil sikre, at Im og Suthida snarest kan vende tilbage til Danmark.

TV2 Nord har i dag været i kontakt emd Justitsministeriet, der oplyser, at et lovforslag ventes fremsat til januar, efter at det har været i høring.