Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

IMS bortviser to ansatte

IMS Service har bortvist to sygemeldte ansatte, efter de har rejst kritik af firmaet. Tre andre er opsagt med øjeblikkelig virkning på grund af illoyalitet.

Det private plejefirma IMS Service har bortvist to medarbejdere og opsagt tre andre. I følge Fagbladet FOA er et forsvundet brev hos Frederikshavn Kommunen afgørende. Det er et 21 sider langt brev til socialudvalgsformand Jørgen Tousgaard, der er forsvundet på mystisk vis.

Det forsvundne brev indeholder stærkt kritiske beretninger fra ti sygemeldte og tidligere ansatte hos IMS Service. I alt er der nu 20 tidligere medarbejdere, der står sammen om kritikken.

Frederikshavn Kommune undersøgte i januar firmaet, der ønskede medarbejdernes tidligere gruppeleder Berit Lunderskov at aflevere det lange brev til Jørgen Tousgaard.

- Hvis du har relevant materiale til den igangværende undersøgelse, skal jeg bede dig aflevere det i Borgerservice, skrev Jørgen Tousgaard i en mail til Berit Lunderskov.

Hun afleverede som aftalt brevet i Borgerservice adresseret Jørgen Tousgaard. Det gjorde hun sammen med en anden sygemeldt for at være sikker på, at brevet nåede frem.

- Vi ville allerhelst have afleveret det personligt, men vi fik besked på at aflevere det i Borgerservice, siger hun til Fagbladet FOA

Kommunens interne undersøgelse af IMS Service fandt ikke grundlag til at gøre yderligere i sagen. Undersøgelsen forholder sig ikke til kritikpunkterne i brevet, og det er der ifølge Jørgen Tousgaard en helt naturlig forklaring på.

- Jeg har aldrig modtaget noget. De holdt ikke deres del af aftalen siger han til Fagbladet FOA og fortsætter:

- Hvis jeg havde modtaget det, ville det have indgået i undersøgelsen.

At brevet ikke er kommet frem til Jørgen Tousgaard, chorkerer Berit Lunderskov.

- Det var jo på grund af, at kommunen slet ikke hørte på de kritikpunkter, vi rejser i brevet, at vi følte os nødsaget til at fortælle offentligheden om, hvad vi oplevede hos IMS Service, siger hun.

FOA Frederikshavn skal snarest muligt forhandle sagen med IMS Service.

- Vi vil have bortvisningerne trukket tilbage. De er usaglige, for intet i deres udmeldinger var ikke allerede nævnt i diverse medier i forvejen. Det kan jo heller ikke være rigtigt, at bare fordi du er ansat i et privat firma, så kan du ikke udtale dig om problemer og ulovligheder, som går ud over kerneydelser, der forringer vores velfærd, siger sektorformand Jens Nielsen.