02:24

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Indbrudstyve holdt ikke sommerferie: Anmeldelser steget med 85 procent

Indbrudstyvene har ikke holdt sommerferie i Nordjylland i juli. De har været travlt beskæftiget, og faktisk er antallet af anmeldelser steget med 85 procent, sammenlignet med juli 2014.

Nordjyllands Politi modtog i juli måned 396 anmeldelser om indbrud i private hjem. Det er en stigning på hele 85 procent sammenlignet med juli 2014.

Det kan dermed roligt siges at tyvene ikke har brugt den nordjyske sommer til at holde ferie. De har været travlt beskæftiget.

-Vi regner med at det er tilrejsende grupperinger der er skyld i stigningerne, siger politikommissær Sune Myrup til TV2 Nord.

Han er leder af berigelsessektionen under den centrale efterforskning ved Nordjyllands Politi og kan udover at berette om den voldsomme stigning også fortælle at politiet har anholdt flere af tyvene.

I alt har man anholdt over 10 personer. Senest natten til mandag hvor en indbrudstyv blev taget på fersk gerning i Hørby.

-Vi begynder at se en effekt af de mange anholdelser, for antallet af indbrud er begyndt at falde igen, siger Sune Myrup til TV2 Nord.

Antallet af sigtelser for indbrud er i første halvdel steget med 50% i forhold til den samme periode i 2014.