Der var ualmindeligt travlt hos lægevagten i Aalborg på 2. juledag Foto: Ivan Johan Hansen

Influenzabølgen rammer Nordjylland

Lægevagterne melder om et boom i antallet af henvendelser med patienter med influenza, og 2. juledag var der op til to timers ventetid for at komme til læge.

De seneste dage har københavnerne været hårdt ramt af influenza. Nu har sygdommen tilsyneladende også bredt sig til Nordjylland. Regionens vagtlæger er i løbet af onsdagen blevet kimet ned af patienter, der har influenzalignende symptomer. På et tidspunkt var telefonsystemet så presset, at det var ved at bryde sammen, og på andre tidspunkter var der op til en halv times ventetid i telefonen.

Dem, der måtte forbi vagtlægen, måtte væbne sig med en ekstra portion tålmodighed. Ventetiden var op til flere timer for at komme ind til lægen.

Statens Serum Institut bekræfter, at der er en influenzabølge over Danmark. Influenzaen har spredt sig fra Hovedstaden og til resten af landet hen over julen.

- Lige inden juleferien var der flere positive tests for influenza end normalt. Nu er vagtlægerne enormt belastede af patienter med influenzalignende symptomer, så det tyder på, at der er influenza i omløb, siger Tyra Grove Krause, overlæge hos Statens Serum Institut.

Men selv om det ikke er sjovt at blive ramt af influenza, så er det ikke altid nødvendigt at gå til lægen:

- Hvis man bare har feber og hoste, så behøver man ikke at ringe til vagtlægen. Det er kun i det øjeblik, at man har haft høj feber i mange dage, og måske også har vejrtrækningsproblemer, at man skal kontakte vagtlægen. Ellers er det vigtigste, at man holder sig hjemme, så længe man har feber og hoster og sprutter, så man ikke fører smitten videre, siger Thyra Grove Krause.

Det vides endnu ikke, om der er tale om, at Danmark er ramt af en regulær influenzaepidemi.