Ingen ændringer trods højere afgifter

Foto: TV2/Nord

Trods fordobling af de spanske lufthavnsafgifter skal de nordjyske rejsende ikke frygte færre adgange eller stigende priser. Udbuddet forbliver det samme pointerer Aalborg Lufthavn.

De spanske lufthavne har ligesom resten af Spanien problemer. Og derfor vælger de nu at hæve prisen på afgifter for flyselskaberne til det dobbelte. Det har fået EasyJet til at lukke deres base i Madrid. Og nu oplyser check-in.dk, at RyanAir reducerer antallet af afgange til Spanien med 650 om ugen.

Men det vækker ikke bekymring i Nordjylland. Aalborg Lufthavn havde for nylig et møde med deres nye udbyder af rejser til Spanien - Vueling. Og her forklarer lavprisselskabets direktør for Norden, Javier Santoz, at de er opmærksomme på situationen, men ikke ændrer antal ruter eller prisen på disse.

- Vi havde et møde med direktøren. Og han vurderer ikke, at det får konsekvenser for deres afgange til Spanien eller priserne, da de ikke er nær så lavpris som RyanAir og EasyJet, der er meget mere fokuserede på øgede omkostninger, siger salgs- og marketingsdirektør Rikke Mølgaard til TV2/Nord.

Faktisk kan det måske blive en fordel for både Vueling og Norwegian, der begge flyver fra Aalborg til sydens sol.

- Nu får deres lavpris-konkurrenter jo færre afgange til Spanien, så de håber nok, at det kan blive en fordel i det lange løb, trods de højere afgifter, siger Rikke Mølgaard.

Fra Aalborg flyver både Norwegian og Vueling til fem destinationer til Spanien. Sidstnævnte selskab er først begyndt at flyve fra Aalborg her i foråret 2012. Og fortsætter umiddelbart trods markant højere lufthavnsafgifter.

Forsiden lige nu