LIGE NU:

Ingen hjælp til akutjobbere

Kommunerne har forpligtet sig til at ansætte 3.000 i arbejde via den nye akutpakke. Men det bliver hverken i Hjørring, Brønderslev eller Thisted fastslår kommunernes byråd.

Omkring 600 hjørringgensere vil i den kommende tid miste deres ret til dagpenge. For at hjælpe dem, og de mange andre, der står i samme situation på landsplan, har Regeringen oprettet en akutpakke. Men de nye akutjob skal umiddelbart ikke findes i Hjørring.

- Hvis valget står mellem en akutjobber og en opsagt medarbejder, så vælger vi den opsagte medarbejder, siger borgmester Arne Boelt til P4 Nordjylland.

Kommunerne har via ordningen forpligtet sig til at ansætte 3.000 arbejdsløse, der er i fare for at miste deres dagpenge, men det bliver ikke i Hjørring, der på grund af besparelser har måtte fyre kommunalt ansatte.

- Der må de andre kommuner, som ikke har måtte spare, tage et større ansvar. Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan. Men der er ingen, der får mig til at tage andre folk ind, så længe nogle af vores egne ansatte mangler et job, siger Arne Boelt til P4 Nordjylland.

Politikken for løsningen af akutproblemet blev bekræftet på økonomiudvalgets møde i går.

Også i Thisted Kommune besluttede byrådet i går, at akutjobbere ikke skal have fortrinsret til ledige stillinger. Her mister 214 personer snart deres dagpenge. Det skriver nordjyske.dk.

Ligeledes har Brønderslev Kommune besluttet at fastholde de interne opslag, så fyrede medarbejdere får muligheden før akutjobbere.