01:49

Foto: Lone Vad Dam

Foto: Lone Vad Dam

1 af 3

Ingen lægevagt

To timers køretur til Aalborg eller vent til klokken to om natten. Det var beskeden til en mor fra Hurup Thy, da hun lørdag aften skulle have lægehjælp til sin 3-årige søn.

Kvart i ti lørdag aften prøvede Jane Vestergaard Andersen at få fat i vagtlægen til sin syge søn. Han havde ondt i sine led og havde feber. Beskeden var, at familien enten måtte vente til klokken to om natten eller tage den to timer lange køretur til Aalborg Sygehus. Derfor blev familien hjemme.

- Jeg synes, at det er en meget lang køretur med en dreng, der ligger og græder rigtig voldsomt, siger Jane Vestergaard Andersen til TV2/Nord.

Der står på Region Nordjyllands Hjemmeside, at vagtlægen er døgnåben i weekenderne, men familien fik at vide, at det var lavet om i Thisted.

- Jeg beklager det dybt på regionens vegne, at hvis vi har lavet en fejl og hvis vi har en fejl i vores setup, så skal vi have det undersøgt, siger Christen Overgaard, regionspolitiker for Det Konservertive Folkeparti til TV2/Nord.

Jane Vestergaard Andersens søn har det godt dagen derpå, men hun er utilfreds med, at adgangen til lægehjælp er begrænset af, hvor man bor.

- Sådan er det jo. Jo længere vi bor væk fra vagtlægen, jo længere vi bor væk fra skadestuen, jo længere reponstid er der på at få hjælpen, siger Christen Overgaard (Kons.), der selv bor i Hurup Thy, til TV2/Nord.

- Det synes jeg, er for dårligt. Jeg betaler det samme i skat som alle mulige andre. Der sidder læger i Frederikshavn, der sidder i Hjørring, der sidder i Aalborg. Hvorfor sidder der ikke en i Thisted?, siger Jane Vestergaard Andersen til TV2/Nord.

Ifølge lægerne har Jane Vestergaard Andersens søn symptomer på børnegigt. Derfor vil han få feber og ondt igen. Og næste gang vil hun vil nok handle anderledes:

Så vil jeg nok begynde at køre til Aalborg. Fordi det var en lang nat, siger Jane Vestergaard Andersen til TV2/Nord.