LIGE NU:

Ingen løfter om forbindelser over Limfjorden

Transportminister Carina Christensen var mandag på rundtur i Nordjylland for at se på trafikprojektet. Det største i Nordjylland er en 3. Limfjordsforbindelse.

De nordjyske borgmestre og Regionsrådet er enige. De vil have ministeren til at finansiere en vestlig forbindelse, men ministeren havde ikke penge med til Nordjylland.

- Det er klart, det er jo nemmere for mig, hvis man er enige, og det har jeg noteret, at det er borgmestrene heroppe, siger transportministeren Carina Christensen (Kons.) til TV2/NORD.

Transportministeren har tidligere skrevet til modstanderne af vestforbindelsen, at staten kun vil være med til at finansiere en øst-løsning med et ekstra tunnelrør. Den model var der ingen fortalere med for på turen, og det undrer de sig over i Netværket mod Vestforbindelsen.

- Ministeren kender jo borgmestrenes synspunkter. Vi ville gerne have haft mulighed for at fremføre vores holdninger. Det havde været mest demokratisk, siger medlem af Netværket mod Vestforbindelsen, Jørgen Andersen.

I stedet for at komme med på turen måtte Jørgen Andersen nøjes med at give ministeren endnu en invitation til at komme til Aalborg. Transportministeren takket for invitation og lovede at se på sagen. Herefter hastede hun ud i bussen til de nordjyske borgmestre for at høre på deres synspunkter.

- Vi er enige om at anbefale en vestlig forbindelse finansieret af staten, og læg mærke til ordet finansieret. Hvis ikke staten vil betale, så har vi en ny situation, siger Aalborgs borgmester Henning G. Jensen (Soc.dem.)

Regeringen fremlægger til efteråret en investeringsplan. Her kommer en 3. Limfjordsforbindelse ikke med, men ministeren er positiv overfor at finde en halv million kroner, så man kan få gjort VVM redegørelsen for en forbindelse over Egholm færdig.