Ingen nye sygehuse til Nordjylland

Ekspertudvalg anbefaler, at Sygehus Syd i Aalborg og Farsø Sygehus i stedet udbygges.

<b>Udbygges for 3,2 milliarder </b>
Der bliver sandsynligvis ingen nye sygehuse til Region Nordjylland i denne omgang. Regeringens ekspertudvalg har anbefalet, hvordan sygehuskronerne skal fordeles. I Nordjylland skal der bruges 3,2 milliarder til udbygning af to allerede eksisterende sygehuse.

<b>Nordjylland skal udbygge og lukke, ikke bygge nyt</b>
Politikerne i Nordjylland havde ønsket penge til er nyt sygehus i Aalborg Øst, men det var eksperterne ikke enige i. I stedet anbefaler de, at det eksisterende Sygehus Syd i Aalborg udbygges.

Himmerland fik også underkendt planerne om et nyt sygehus, og i Hobro skal det eksisterende sygehus lukkes, mener eksperterne. I stedet indstiller de til, at Farsø Sygehus udbygges.

<b>Større og færre</b>
Eksperterne har set på, om regionernes sygehusplaner lever op til anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om at samle lægerne og ekspertisen på større og mere slagkraftige sygehuse i fremtiden.

Politikerne har i første omgang kun planlagt at nedlægge få sygehuse, og det falder ikke i god jord hos eksperterne. De anbefaler i stedet at lave en ny sygehusplan, der lever op til kravene om færre og større sygehuse.