Foto: FABRICE COFFRINI, Scanpix

Ingen OL-åbning til nordjysk OL-skiløber

Christoffer Faarup er som eneste danske OL-deltager ikke med, når åbningsceremonien ved vinter OL i PyeongChang begynder fredag kl. 12 dansk tid.

Speedskateren Elena Møller Rigas bærer den danske fane, når den olympiske ild tændes til åbningsceremonien ved vinter-OL i PyeongChang. Skiløberen Christoffer Faarup må se på.

Den nordjyske alpinist skal i konkurrence to dage efter åbningen, og derfor har han valgt at springe åbningsceremonien over. 

I alt 16 atleter fra Danmark deltager i åbningsceremonien fredag. Forrest for det danske hold går altså speedskateren Elena Møller Rigas med Dannebrog. Den kun 22-årige danske fanebærer ser frem til at skulle føre an for det næststørste danske hold til et vinter-OL nogensinde.

- Det er helt vildt at skulle deltage til vinter-OL, og at jeg så samtidig skal være dansk fanebærer, havde jeg slet ikke turde drømme om for bare et halvt år siden, siger Elena Møller Rigas umiddelbart efter, at hun ankom til den olympiske by i Gangneung, hvor speedskaterne skal bo sammen med de to danske curlinghold.

Det danske hold går ind på det olympiske stadion, som nation nummer 8 ud af de i alt 91 deltagende nationer. 

Danskere til indmarchen:

• Curling (mænd): Rasmus Stjerne, Johnny Frederiksen, Mikkel Poulsen, Oliver Dupont, Morten Berg Thomsen og sportschef Ulrik Schmidt

• Curling (kvinder): Madeleine Dupont, Denise Dupont, Julie Dall Høgh, Mathilde Halse og Lina Knudsen

• Freestyle (halfpipe ski): Laila Friis-Salling og træner Bent Friis-Salling

• Langrend (30 km skiatlon, 15 km fri og 50 km klassisk): Martin Møller og træner Lasse Mølgaard

• Alpint skiløb (storslalom og slalom): Casper Dyrbye og træner Flemming Dyrbye

• Speedskating (mass start): Elena Møller Rigas, Stefan Due Schmidt, Viktor Hald Thorup og sportschef Jesper Carlson

• Chef de mission og vice chef de mission Morten Schram Rodtwitt og Jakob Draminsky

- Jeg ser naturligvis frem til åbningsceremonien og til at gå indmarchen, mens hele verdens øjne hviler på de danske atleter, men jeg vil også gerne indrømme, at jeg glæder mig endnu mere til at komme ud og mærke isen og til min konkurrence den 24. februar, siger den danske fanebærer, Elena Møller Rigas .