Hasseris Gymnasium søgte om penge til fire nye klasselokaler, men de fik ingen. Foto: Lars Christoffersen

Ingen penge til gymnasier

De nordjyske gymnasier blev stort set forbigået, da Ministeriet for Børn og Undervisning uddelte penge til kapacitetsudvidelse.

200 millioner kroner kunne de danske gymnasier søge om at få del i til udbyggelse. Men de fire nordjyske gymnasier, der ansøgte, fik ikke meget ud af deres anstrengelser.

Blandt dem, der søgte, var Fjerritslev Gymnasium, der søgte om otte nye klasseværelse, men de fik ingen penge til projektet. Hasseris Gymnasium fra Aalborg søgte om penge til fire nye klasseværelser. De fik heller ingen. Aalborg Katedralskole søgte ligeledes om otte - også uden succes. Derimod fik Aalborghus Gymnasium tildelt penge til tre nye klasseværelser. De havde ansøgt om ti.

Pengene er tildelt efter de enkelte kommuners kapacitetsbehov i år 2020. Så Ministeriet for Børn og Undervisning har altså vurderet, at de fire nordjyske gymnasiumer, der søgte, ikke har behov for flere klasselokaler i fremtiden.

Puljen blev åbnet for nye ansøgninger i marts 2012, hvor gymnasierne har kunnet søge Ministeriet for Børn og Undervisning om midler til at udvide bygningskapaciteten.