Ingen pension til tidligere borgmester

Den tidligere Løkken-Vrå-borgmester Birthe Andersen går glip af knap 150.000 om året i en speciel borgmesterpension

12 for og 12 imod, betyder at den tidligere borgmester Birthe Andersen ikke skal have tildelt en særlig pension resten af sin levetid. Det vedtog byrådet i Hjørring tirsdag aften. Birthe Andersen var ellers kun en måned fra at være berettiget til den.

- Jeg er ikke bitter, men det ærgrer mig, at afgørelsen blev så tæt. Det er aldrig rart, siger Birthe Andersen til TV2/NORD.

Den nuværende socialdemokratiske borgmester i Hjørring, Finn Olesen, var blandt de 12, der stemte imod Birthe Andersen skal have understøttelse - en speciel borgmesterpension på næsten 150.000 kroner om året resten af sin levetid.

- Jeg synes faktisk, at det er synd for hende. Men vi bliver nødt til at holde os til reglerne, siger han.

Indenrigsministeriet havde ellers sagt god for at Birthe Andersen kunne få en slags dispensation, selv om hun ikke nåede at være førstedame i Løkken-Vrå Kommune i to hele byrådsperioder på otte år, men kun 7 år og 11 måneder.

64-årige Birthe Andersen, der foreløbig også har et ben som bestyrelsesformand for Affaldsselskabet Vendsyssel, må som mange andre ældre nøjes med at have sin folkepension at falde tilbage på.

- Jeg skal nok klare mig endda, siger Birthe Andersen.

Birthe Andersen er også stadig medlem af byrådet i den ny Hjørring Kommune.

Forsiden lige nu