02:48

Foto: Aalborg Universitetshospital

1 af 2

Ingen skoleelever bliver indkaldt til kræftundersøgelse

Der er ingen planer om at indkalde skoleelever fra skolerne omkring Eternitfabrikken i Aalborg til en kræftundersøgelse.

Flere medier har onsdag morgen fortalt, at omkring 18.000 skoleelever, som gik på skolerne omkring Eternitfabrikken i Aalborg fra 1950 til 1980, ville blive indkaldt til en kræftundersøgelse.

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet. Arbejdsmedicinsk Klinik på Aalborg Universitetshospital oplyser i hvert fald, at man ikke har planer om at indkalde nogen til undersøgelse.

- Ifølge både lokale- og landsdækkende medier har der onsdag morgen været omtalt en asbestundersøgelse, hvor det fremgår, at en lang række tidligere skoleelever fra skolerne omkring den tidligere eternitfabrik i Aalborg vil blive indkaldt til undersøgelse. Der er tale om en misforståelse fra journalisternes side. Der er ikke planer om at indkalde nogen til undersøgelse, skriver Arbejdsmedicinsk Klinik på sin hjemmeside.

Det er i medierne blevet oplyst, at tidligere elever fra Sønderbro Skole, Vejgaard Vestre Skole, Østermarkens Skole og Alléskolen skulle undersøges for, om de var blevet påvirket af asbeststøv fra Eternitfabrikken.

Støvet menes at kunne forårsage den sjældne lungehindekræft, som man har set en overrepræsentation af i Nordjylland.

Arbejdsmedicinsk Klinik har onsdag modtaget så mange opkald, at man nu bliver mødt af en telefonsvarbesked, når man forsøger at kontakte klinikken.

Her bliver det oplyst, at udmeldingerne om en indkaldelse af de tidligere skoleelever til asbestundersøgelsen er en misforståelse, og klinikken opfordrer folk til at ringe på et andet telefonnummer, hvis man rent faktisk skal i kontakt med Arbejdsmedicinsk Klinik.