Ingen skraldespand for atomaffald

Atomaffald fra Risø skal ikke placeres i Vesthimmerlands Kommune, hvis det står til det radikale byrådsmedlem Ninni Lodahl Gjessing. Foto: Arkiv

Vesthimmerlands Kommune skal ikke være en skraldespand for atomaffald. Det radikale byrådsmedlem Ninni Lodahl Gjessing er imod Knud Kristensens planer.  

Det radikale byrådsmedlem Ninni Lodahl Gjessing er imod at blive losseplads for atomaffald fra Risø, det oplyser DR Nordjylland.

Borgmester Knud Kristensen stiller gerne kommunens undergrund til rådighed for 5000 kubikmeter radioaktiv atomaffald fra forskningscenter Risø.

- Men det er helt ud i hampen, at han af sig selv selv kommer med et sådant tilbud, siger kommunalbestyrelsesmedlem Ninni Lodahl Gjessing. 

- Vi kæmper for at turister skal have lyst til at være her, og for at trække ny borgere til kommunen. Selvfølgelig skal vi ikke være kendt for atomaffald, siger hun.

Ninni Lodahl Gjessing ønsker ideen behandlet politisk i kommunen. Og vil sætte Knud Kristensens tilbud på dagsordenen til næste økonomiudvalgsmøde.

Forsiden lige nu