LIGE NU:

Ingen trængsel og alarm: Stille juletrafik med lille risiko for kø

Normalt er den 23. december en af årets travleste rejsedage, men myndighedernes opfordring til at blive hjemme i julen ser ud til at virke.

Selv om DSB kun kører med 70 procent kapacitet, er der stadig masser af ledige pladser at få. Der steg kun ni passagerer af i Aalborg, da morgentoget ankom fra København.

DSB meddeler, at man har rekordfå passagerer for tiden. I uge 51 aflyste 26.000 deres rejseplaner med toget. Men for nogle betyder det alt at være sammen med familien juleaften, selv om der er en vis risiko forbundet at rejse fra Aalborg til København. 

- Det syntes jeg er fint nok. Jeg tager mine forholdsregler og gør det der bliver sagt til mig, så regner jeg med, at det nok skal gå. Hvis man har sine børn et andet sted, så skal de komme til en, eller man kommer til dem, siger Aase Haukrogh fra Aalborg, der er en af de rejsende,TV2 Nords reporter talte med på togstationen i Aalborg onsdag morgen.

Er et alternativ så, ikke at være sammen i julen?

- Nej, det synes jeg ikke. Det ville være umuligt. Hvad skulle man lave? Man skal ikke være alene med sig selv juleaften. Det ville være skrækkeligt, siger Aase Haukrogh.

Mærkbart fald i personbiltrafikken

Det er ikke kun i den offentlige transport, juletrafikken er nemmere i år. Ifølge Vejdirektoratet har personbiltrafikken oplevet et mærkbart fald.


Dog forventes det, at der lillejuleaften kan være risiko for mindre kødannelser. Især mellem klokken 11 og klokken 14. Ligesom man den 26. december kan forvente stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid i samme tidsrum. 

Derfor anbefaler vejdirektoratet også, at man undgår at køre inden for tidsrummet, hvis det er muligt.  


Vejdirektoratets vagthavende Mette Nedergaard melder om færre bil på vejene end vanligt. Foto: TV2 Nord