Ingstrup Mejeri lukker

Ingstrup Mejeri lukkes. Produktionen på Ingstrup Mejeri stoppes med udgangen af denne uge. Det sker som led i Arlas overtagelse af Hirtshals Andelsmejeri.

<b>Ingstrup lukker i denne uge</b>
Hirtshals Andelsmejeri har også besluttet at lukke produktionen på Ingstrup Mejeri og at driftsstandse virksomheden med udgangen af denne uge. Det blev meddelt Ingstrup Mejeris medarbejdere på et møde onsdag morgen.

<b>Lettet over løsning</b>
Formanden for Hirtshals Andelsmejeri Cyril V. Post er lettet over, at der er fundet en løsning på Hirtshals Andelsmejeri's fremtid og erkender, at det i den økonomiske krise er svært at finde en finansiering til at klare de økonomiske problemer.

- Vi står til at miste 30-40 pct. af vores mælk med udgangen af 2008, fordi flere andelshavere har varslet opsigelse af deres medlemskab. Dertil kommer den finansielle krise, som får flere forbrugere til at vælge billigprodukter, som er et produktområde, vi ikke dækker. Det har presset økonomien i vores mejeri, siger formand for Hirtshals Andelsmejeri, Cyril V. Post.

<b>Glade for Arla</b>
- I den situation er vi glade for, at vores henvendelse til Arla Foods har båret frugt, og at mejeriet nu kan drives videre.

<b>Hirtshals Andelsmejeri videreføres</b>
Arla Foods viderefører Hirtshals Andelsmejeri og vil nu sammen med mejeriet se nærmere på sortimentet af mejeriprodukter og produktion.

- Hirtshals Andelsmejeri har nogle spændende produkter. Nu vil vi se nærmere på, hvilke muligheder, der er i selskabet med udgangspunkt i egnsmælk fra nordjyske landmænd. Vi vil samtidig sørge for, at det fortsat er muligt at købe mælk fra Hirtshals med fyrtårnet på kartonen, siger direktør for Arlas danske forretning Lars Aagaard.

<b>Medlemsskab af Arla</b>
Hirtshals Andelsmejeris andelshavere bliver tilbudt medlemskab i Arla Foods.

<b>Ekstraordinær generalforsamling</b>
Hirtshals Andelsmejeris bestyrelse har truffet beslutningen og vil præsentere deres forslag for mejeriets andelshavere på en ekstraordinær generalforsamling 18. december.