International sejr: 16-årige Valdemar Eriksen vinder endnu en podieplacering

Valdemar Eriksen på podiet i Bahrain ved siden af David Schumacher, og Bent Viscaal. Trofæer blev overrakt af tidligere Formel 1-kører Ralf Schumacher.

Den helt unge racerkører, Valdemar Eriksen, fra Nibe har netop vundet sin anden podieplacering i et internationalt formelbilløb i Bahrain.

Det skete i anden afdeling af MRF Challenge, som blev afviklet på Formel 1-banen i Bahrain. Serien der løber over tre afdelinger og i alt 15 løb, afvikles de næste måneder på internationale racerbaner i Dubai, Bahrain og indiske Chennai ved Den Persiske Golf og Den Bengalske Bugt og køres i potente Dallara Formel 3-biler, som er en væsentligt hurtigere bil end den Formel 4-bil, som den unge nordjyde indtil videre har udviklet sig i.

Valdemar Eriksen bruger serien som opvarmning til næste års europæiske eller amerikanske sæson, hvor han i år havde sin rookie-sæson i den respekterede franske Formel 4 FFSA Academy-serie og hentede en masse erfaring, idet sæsonen desværre blev afbrudt af en brækket hånd som følge af et uheld på SpaFrancorchamps i Belgien.

- For mig er 3. pladsen en sejr. Dels er de to foran langt mere erfarne og ældre end mig og dels kører de ikke hele mesterskabet, så det var vigtige point, hvor jeg sluttede foran de tre, der er foran mig i mesterskabet, siger Valdemar Eriksen.

Valdemar Eriksen deltog, som den yngste kører nogensinde på dispensation i MRF Challenge, allerede i 2018. Næste afdeling køres i februar på Chennai Motor Speedway i Indien.

Den nordjyske kører ligger på en øjeblikkelig 4. plads i mesterskabet, der ellers typisk køres af ældre og mere erfarne kørere.

Der arbejdes lige nu hårdt i kulissen for at skaffe de fornødne økonomiske midler til at Valdemar Eriksen kan køre en formelbilserie i udlandet i 2020 kombineret med en hel eller delvis serie hjemme i Danmark. Team Valdemar Eriksen Racing ønsker at bevare sponsorrelationen til Danmark, hvilket gøres bedst ved også lejlighedsvis at vise flaget på hjemmebanerne.

 

Læs også 15-årige Valdemar fra Nibe drømmer om Formel 1

Forsiden lige nu