LIGE NU:

Intet bredt budgetforlig i Mariagerfjord Kommune

Flertallet i Mariagerfjord Kommune kan ikke blive enige med Venstre om næste års bduget. De konservative og Dansk Folkeparti er foreløbig også ude. Forhandlingerne er brudt sammen.

Borgmester Hans Christian Maarup i Mariagerfjord Kommune må konstatere, at flertallet ikke kan blive enige med Venstre om næste års budget.

- Vi vil have både et menneskeligt og et økonomisk forsvarligt budget og vi kunne ikke få enderne til at hænge sammen, siger borgmester Hans Christian Maarup (Soc.dem.) til TV2/NORD.

Kommunen mangler 60 millioner kroner. Flertallet bestående af de radikale, SF og socialdemokraterne vil finde nogle af millionerne ved at hæve skatten.

- Vi skal finde 20 millioner kroner ved at hæve skatten med 0,4 procent og grundskylden med 0,4 promille, siger borgmesteren

Det vil Venstre ifølge borgmesteren ikke være med til. Derfor er forhandlingerne brudt sammen.

- Vi blev enige om at det var tidsspilde, at blive siddende ved forhandlingsbordet, siger Hans Christian Maarup.

Selvom Venstre er væk, så står døren stadig åben for Dansk Folkeparti og de konservative. De har i første omgang fulgt Venstre ud af døren.

- Jeg vil gerne have et bredt forlig, men i første omgang må jeg konstatere, at det er der ikke basis for, siger borgmesteren til TV2/NORD.

Hvad Venstre vil efter at være blevet sat uden for døren løfter partiet først sløret for fredag eftermiddag, oplyser Carsten Brandt Andersen, der sidder i Mariagerfjord Kommunes Økonomiudvalg.