LIGE NU:

Invalideret 19-årig klager over kommunes brud på tavshedspligt

Ledende medarbejdere ved Rebild Kommune har udtalt sig til pressen om personlige oplysninger angående Mathias Søndergaards sag.

mathias søndergaardmathias søndergaardmathias søndergaardHer på TV2/Nord fortalte vi første gang om Mathias Søndergaards sag i juli. Efter en alvorlig ulykke på BMX-cykel er den 19-årige endt i et konstant smertehelvede, som han har lægernes ord for, at han aldrig kommer af med. Alligevel har kommunen to gange afvist ansøgninger om førtidspension, og i stedet skal Mathias Søndergaard i et femårigt ressourceforløb med arbejdsprøvning.

Sagen har gennem længere tid haft mediernes bevågenhed, og nu klager Mathias Søndergaard over at to ansatte i kommunen har udtalt sig til avisen Nordjyske Stiftstidende med detaljer om hans sag. Søndag den syvende december bragte Nordjyske en artikel om Mathias' sag, hvor to ledende embedsmænd i detaljer udtaler sig om Mathias' sag.

- Jeg bliver selvfølgelig ked af det, og det er da også en ydmygelse, at man nærmest skal læse om sin egen fremtid i avisen, siger Mathias Søndergaard.

Mathias har givet aktindsigt i sin sag til en journalist på Nordjyske Stiftstidende. Det, mener Rebild kommune, må give dem ret til at udtale sig, men det er lektor i forvaltningsret på Aalborg Universitet Sten Bønsing uenig i.

- Jeg vil ikke umiddelbart vurdere, at den her fuldmagt også giver kommunen fuldmagt til at kunne debattere sagen i medierne, siger Sten Bønsing.

TV2/Nord har i dag været i kontakt med flere byrådsmedlemmer i Rebild Kommune, der frygter at forvaltningen har krænket Mathias rettigheder.

- Jeg har det rigtig dårligt med, at Rebild Kommune udtaler sig i personsager. Vi er en myndighed, og vi skal ikke udtale os i enkeltsager men kun i generelle vendinger, siger Søren Søe fra Oplandslisten.

Kommunaldirektøren i Rebild mener, at kommunen var i sin gode ret til at fremlægge sin version af sagen i avisen.

- Det er noget, vi har gjort, fordi der har været en meget ensidig vinkling af den her sag i medierne. Og så begynder der jo at være en utryghed blandt borgerne i Rebild, om der er en ordentlig sagsbehandling i kommunen, og det har vi ikke kunnet sidde overhøring.

Ifølge Jes Lunde må Rebild Kommune gerne udtale sig om Mathias sag, så længe det kun omfatter oplysninger der i forvejen er offentliggjorte. Alligevel kom artiklen i Nordjyske bag på Mathias.

- Jeg blev chokeret over, at de udtalte sig sådan og gav mig et afslag i avisen, siger Mathias Søndergaard.

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

politibil_med_udrykning_0.jpg

Blotter på spil i Arden

Egholm

Klar til slutspurt: Nu begynder de afgørende forhandlinger om en Egholm-forbindelse

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

Til forsiden

Til forsiden