Foto: Amalie Andersen

Foto: Amalie Andersen

Foto: Amalie Andersen

Foto: Amalie Andersen

1 af 4

Isbjørnen Lars flytter sammen med Malik

Lørdag formiddag fik isbjørnen Larsendelig lov til at flytte sammen med Aalborg Zoo's hunisbjørn Malik. Der var dog langtfra tale om kærlighed ved første blik.

Lørdag formiddag fik Aalborg Zoo's nye hanisbjørn Lars og hunisbjørnen Malik lov at gå sammen første gang. Selvom mødet gik stille og roligt, virkede den 14-årige hunisbjørn Malik til at være lidt nervøs ved herrebesøget.

Isbjørnen Lars er 21 år og ankom onsdag fra Rostock Zoo i Tyskland. Lørdag fik han så endelig lov til at hilse på hende, han fremover skal dele anlæg med.

Men hver gang isbjørnen Lars forsøgte at nærme sig hunisbjørnen Malik, virkede Malik nervøs, og hun tog afstand til ham.

Om det er de mange års erfaring, der spiller ind, er ikke til at sige, men Lars fornemmede i hvert fald Maliks nervøsitet og holdt sig lidt på afstand.

Lars er far til den verdensberømte isbjørn Knut, og hos Aalborg Zoo håber de, at mødet mellem Lars og Malik kan føre til nye isbjørneunger.

Lørdagens møde mellem de to isbjørne førte ikke til nærkontakt, men det bliver der forhåbentlig rig mulighed for. De to isbjørne vil nemlig fremover få lov at gå sammen og vænne sig til hinandens selskab.