Isbjørneunge en han

Den tre måneder gamle isbjørneunge i Aalborg Zoo er en han. Det fastslog en dna-prøve i går.

- Vi havde jo lidt på fornemmelsen, at det blev en han, og nu er det endelig blevet slået fast, udtaler eventchef hos Aalborg Zoo, Nels Fjelsted Alrøe.

Lige siden isbjørneungen blev født den 7. december 2008, har der været gang i den i Aalborg Zoo. Aalborg Zoo har modtaget mails fra folk i hele verden, der følger med i den lille unges udvikling på hjemmesiden, hvor der er live-billeder fra isbjørnehulen døgnet rundt.

Isbjørneungen er nu 3 måneder gammel og er efterhånden begyndt af færdes mere ude i anlægget sammen med sin mor. Det betyder, at gæster nu har mulighed for at komme helt tæt på den, hvis de besøger Aalborg Zoo.

Nu hvor kønnet er fastslået, har Aalborg Zoo i samarbejde med TV2/vejret, lavet en navnekonkurrence, hvor man via SMS kan foreslå et navn til isbjørneungen. For at deltage i konkurrencen skal man sende en SMS med teksten, is "mellemrum" og navneforslaget, til 1234. Det kan for eksempel være "is Kristian". Det koster 3 kr. + alm. SMS-takst at deltage i konkurrencen. Overskuddet vil gå til isbjørneungens "bjørneopsparing".

I uge 11 vil Aalborg Zoo og TV2/vejret kigge forslagene igennem og udvælge tre navne, som tv-seerne efterfølgende kan stemme på. Det navn som får flest stemmer, bliver ungens navn.