02:34

Foto: Kim Christiansen

1 af 2

Ishockeyklubber skifter ud

Svingdøren er gået livligt de seneste måneder i de nordjyske ishockeyklubber. Både Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates har hentet primært udenlandske forstærkninger, som nu er røget ud igen.

Først sagde Aalborg Pirates farvel til Mike Wilson, og så røg Rasmus Knudsen. I Frederikshavn White Hawks ser det ud på samme måde. Både Craig Peacock og Neil Trimm røget ud. De hurtige udskiftninger og prøvetider er ifølge ishockeylandsholdets team manager en ny stil i Nordjylland.

- Det er sådan en trend, som måske er kommet snigende lidt ind. Herning har brugt den i flere år, hvor man hiver spillere ind på try-out. Så har de en tremåneders periode til at vise, hvad de duer til, siger Esben Nedermark.

Men den hyppige udskiftning i de nordjyske klubber kan ende med at give klubberne et dårligt ry, hvis det rygtes blandt nye spillere og agenter i udlandet:

- Jeg synes, det er lidt uhyggeligt. Man kan jo lige forestille sig selv, hvis man fik tre dage til at præstere, så skal man virkelig op på dupperne, siger Esben Nedermark.

For direktørerne i de to nordjyske klubber er det for dyrt at have svage spillere på holdkortet.

- Vi ved, de har evner, men de har ikke passet ind i vores spillestil. Hvis vi skal til tops i år, så er vi nødt til at optimere holdet, og det vil vi gøre, siger Frederikshavn White Hawks direktør Henrik Andersen.

Både White Hawks og Pirats skal selv på banen i jagten efter nye spillere. Der er ikke økonomi til at ansætte professionelle scouts, og det kan være medvirkende til, at udvælgelsen af nye spillere ikke er skarp nok.

- Vi synes selv, vi gør det godt nok, men nu når man skal sige farvel til en spiller, så har vi ikke gjort det godt nok. Men der er jo altid medarbejdere på en arbejdsplads, som ikke slår til, siger direktør i Aalborg Pirates Frederik Åkesson.

- Jeg synes ikke man tænker langsigtet. Man skal have noget mere tålmodighed. Give dem tid til indspil. Så skal man have nogle bedre spillere, færre udlændinge og så bruge krudtet på de hjemlige spillere, som man ved hvad har, og hvad de står for, og så prøve at udvikle dem, siger Esben Nedermark, Team Manager for ishockeylandsholdet.

Efter de to klubber har sagt farvel til to nyindkøb hver, og Aalborg Pirates samtidig har afskediget den skadede Bjarke Møller, så har begge hold allerede fået hver deres nye spiller på prøve. I Frederikshavn er det den amerikanske centerspiller Mike Bartlett, og i Aalborg er det den finske Lasse Uusivirta

S: Ved Aalborg Pirats har man nu taget en ny finsk spiller på prøve.