LIGE NU:

iTourism - Turistinformation på PodCast

Til sommersæsonen 2008 lanceres tre pakker med dramatiseret turistinformation - Den historiske Aalborg tur, historien om Stygge Krumpens storhed og fald og en Skagen tur. Turene er både på dansk og engelsk, og der er følger et kort i PDF format med til hv

Tre podcasts
De tre ture er pilotprojekter fra VisitNordjyllands innovationscenter som eksempler på PodCasts, hvor der er mulighed for download til mobilen eller MP3-afspilleren fra VisitNordjyllands hjemmeside.

Download turistinformation
Uafhængig af tid og sted kan gæsten downloade lydfilerne med tilhørende kort. Kortet udskrives og lydfilerne lægges på mp3-afspiller eller mobiltelefon. Når det passer gæsten, følges ruten på kortet, mens lydfilerne aflyttes og fortællingen opleves.

Dramatiseret turismeinformation
Ideen er, at turismeinformation ses som oplevelsesformidling i form af dramatiseret information (historie, kunst, by og landskab) med aspekter af læring, idet der er pakket masser af fakta ind i historiefortællingen.

Fortællinger fra Nordjylland
Der er gode fortællinger overalt i Nordjylland, og til pilotprojektet er udvalgt disse tre for at afprøve mediet og formen.
Nu skal de prøves af i praksis til gæster i Nordjylland, og det sker ikke kun fra VisitNordjyllands hjemmeside, men også direkte fra VisitAalborg og Skagen Turistbureau, som med lyd turene tager aktivt del i at bruge et nyt medie til at give de mange gæster service og oplevelser i Nordjylland.

Skuespillere fra teater
Lars Svendsen og Pia Bredow fra Det Hem'lige Teater har skrevet manuskripterne til turene, og det er teatrets egne skuespillere, som levendegør fortællingerne inklusive de mange lydkulisser, som understeger tidsbilleder og sætter tilhøreren i et virtuelt rum midt i en travl hverdagsgade.
Lars Svendsen er også instruktør og producer på projektet.

Professionelt håndværk
For at understrege det professionelle håndværk i produktionen af lyd oplevelserne til turene er f.eks. temamusikken komponeret til de aktuelle ture af Søren Kollerup, og på de engelske versioner er det skuespillere fra Aalborg University Shakespeare Company, som har været de kreative partnere.

Tag med på en lytter i Aalborg sammen med tjenestepigen Marie, gå og kør i Stygge Krumpens fodspor og mød både fiskere og kunstnere i Skagen; gå ind på

http://www.visitnordjylland.dk/danmark/da-dk/menu/turist/turistinformation/mp3/turistinfo_mp3.htm

Kort om de 3 lyd ture:

En bytur i Skagen (slentretur)
Oplev byens historie igennem erindringer og fortællinger fra folk fra det 18. århundrede. Hvad var det for et fiskersamfund og ørkenby Skagens kunstnerene kom til?
Hør fiskekonen Katrine fortælle om Skagens sandblæste historie igennem byens første 600 år, Laurits beretninger om Skagen havn og mødet med Michael Ancher og Krøyer og tjenestepigen Marens historie om Anne Ancher.
Turen starter ved stranden i Vestbyen.

En rundtur i det historiske Aalborg (slentretur)
Følg med i tjenestepigen Maries fodspor i det historiske Aalborg.
Marie kender Aalborg ud og ind, og hun kan fortælle om hvordan
dagliglivet leves i Aalborg i de seneste 400 år.
Turen starter ved VisitAalborg, Østerågade.

Stygge Krumpen på Børglum Kloster og
Voergaard Slot (bil nødvendig)
Stygge Krumpen storhed og fald: Stygge Krumpen var den sidste katolske
biskop af Børglum fra 1519 - 1536.

Historien om Stygge Krumpen foregår i en omskiftelig tid i Danmarkshistorien, med reformationen, bondeoprør og magtkampe mellem
kirken og kongen. Turen starter ved Børglum Kloster.