LIGE NU:

Iværksætteri er gået over al forventning

Går du med en drøm om at blive iværksætter, så er Nordjylland det sted i landet, hvor det er nemmest at realisere drømmen. Det har to unge iværksættere med stor succes erfaret.

Ricco Jensen på 21 år og Mads Søndberg på 19 har realiseret deres drøm og åbnet egen forretning, hvor de reparerer blandt andet andet iPhones.

- Det er gået fantastisk, og omsætningen stiger hver måned, og resultaterne bliver bedre og bedre, siger Mads Søndberg, der er indehaver af iMechanic.

De startede i februar, har allerede to forretninger i Aalborg, og i sidste måned ramte omsætningen et sekscifret beløb.

- Det er gået over al forventning, synes jeg. Det er bare kommet fra den ene dag til den anden, føler jeg, siger Ricco Jensen, der også er indehaver iMechanic.

En rigtig succeshistorie i et Nordjylland, hvor det er meget lettere end i for eksempel København at være iværksætter, vurderer flere kendte erhvervsfolk.

- Som iværksætter i København har man et meget højt omkostningsniveau. Her koster husleje, løn til de ansatte og så videre bare mere, siger Martin Thorborg, der er administrerende direktør i Dinero.

Iværksætteriet kræver i høj grad, at man tør springe ud i det. Og det tør nordjyderne, mener Asger Aamund.

- Hvor man i København snakker meget, der handler man mere i jylland, og man søger for, at tingene kommer til at ske. Desuden er det jo også en stor hjælp, at der er velhavende mennesker og kapitalgivere, og der ved jeg fra egen erfaring, at der er kræfter igang for at skabe nogle kapitalfundamenter for iværksættere, siger Asger Aamund.

Helt fra starten har også Ricco Jensen og Mads Søndberg haft en investor, der har troet på dem. I det hele taget har livet som iværksætter i Nordjylland været uden de store besværligheder, synes de.

- Vi er blandt andet blevet kontaktet af NiN, Nordjysk Iværksætter Netværk, som kan give noget tilskud og hjælpe til at få startet op og hjælpe med alle de her problemstillinger, som for eksempel, hvordan vi får stiftet et anpartsselskab, hvilken revisor vi skal vælge og alle de her normale problemstillinger, som mange måske ikke overvejer så meget. Det kan man få hjælp til heroppe, og det har jeg ikke hørt, de har på samme måde længere nede i landet., siger Mads Søndberg.

- Det er som om, det er en trend i det her med at være iværksætter i Nordjylland. Der popper rigtig mange forretningsnetværk op alle mulige steder, som man kan tilmelde sig og være en del af, siger Ricco Jensen.

Efter en super start har de to unge selvstændige forretningsdrivende allerede sat sig nye mål.

- Vi skal åbne en butik mere hvert år og gerne længere og længere syd på, så vi kommer til at dække det meste af landet, siger Mads Søndberg.

- Vi har åbnet to butikker på et halv år, så man kan sige vi har lige et halvt år, hvor vi ikke behøver åbne en ny butik, griner Ricco Jensen.