02:05

Foto: Ivan Johan Hansen (Arkiv)

1 af 2

Jagtede ikke-eksisterende kasseapparater

SKAT gennemførte i fredags en stort anlagt razzia sammen med skatteministeren i Jomfru Ane Gade for at afsløre, at gaden ikke brugte kasseapparater. Aktionen undrer restauratørerne, fordi de allerede havde fortalt SKAT, at de ikke bruger kasseapparater.

Restauratør Finn Hvillum ejer og driver sammen med sin makker 10 restaurationer i Jomfru Ane Gade. Ingen af dem har kasseapparater.

- Kasseapparater er bare ikke gode nok til os. Man kan lade være med at taste en ekspedition ind, og derved går den omsætning tabt for os, siger restauratør Finn Hvillum til TV2/NORD.

De fleste i Jomfru ane Gade bruger et system, som har været i brug, siden gaden åbnede. Tjenerne gør lageret op, når de starter, og når de slutter. Differencen er så dagens salg, og det afregner de med restauratøren.

- Vores system er så skudsikkert, at skal vi have et kassesystem, så er vi nødt til at køre vores egen system parallel sammen med et kassesystem. Det er ikke godt nok til os alene, siger restauratør Finn Hvillum til TV2/NORD.

SKAT mener noget andet.

- Kasseaperater er en mere sikker måde at registrere omsætning på, men det er naturligvis ikke en hundrede procents garanti for, at alt bliver registreret, siger afdelingsleder Kim Thomsen fra SKAT Nordjylland til TV2/NORD.

Skatteministeren har udnævnt Jomfru Ane Gade til et sort hul rent skattemæssigt. Derfor gennemførte han og SKAT i fredags en razzia i gaden under stor mediebevågenhed. Formålet var at afsløre, at gaden ikke bruger kasseapparater. Noget SKAT udmærket var klar over, fordi det havde restauratørerne fortalt dem. Alligevel valgte de at gennemføre razziaen.

- Vi skal jo konstatere, hvem der har kasseapparater, og hvem der ikke har kasseapparater. Selv om vi vidste, at en stor del ikke havde kasseapparater, så skulle vi konstatere, hvem det var, som ikke havde, siger afdelingsleder Kim Thomsen fra SKAT Nordjylland til TV2/NORD.