05:09

Foto: Torben Hedemose

Foto: Torben Hedemose

1 af 3

- Jeg blev meget ked af det

Flere elever på handelsgymnasiet i Aalborg udsættes for grove beskyldninger på offentlige Facebook-sider. Og selvom det for nogle bare er sjov og drengestreger, så kan det ramme eleverne hårdt.

Da Helena Bohm i sidste uge åbnede Facebook, ventede der hende en grim overraskelse.

På Facebook stod der: "Vi har fået dette rygte fra flere brugere. Der går rygter om, at (navngiven person, red.) har gennemkneppet Helena, 1.X, Turøgade, sønder og sammen."

- Det har jeg det ikke ret godt med, og specielt ikke, når det ikke passer, siger Helena Bohm.

Beskyldningen var skrevet på en ny Facebook-side, der er lavet for at sprede rygter om eleverne på handelsgymnasiet.

- Det er træls, når man er startet i en ny skole og i en ny klasse, hvor der bliver skrevet sådan nogle rygter om en. Det er ikke ret fedt, siger Helena Bohm.

Allerede i sidste uge sendte rektor en mail ud til eleverne om, at Facebook-siden skulle slettes.

- Det er jo fuldstændig urimeligt at dem, der overhovedet ikke har gjort noget som helst, skal blive ramt af sådan noget her. Og det har man det selvfølgelig meget dårligt med som leder, siger rektor på Aalborg Handelsgymnasium, Jens Otto Petersen.

Helena Bohm meldte sagen til politiet, men beskeden til hende var nedslående. De fortalte hende, at de ikke kunne gøre noget, da ejeren af Facebook-siden er anonym.

Politiassistent Preben Klitgaard kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men hos politiet har man før oplevet, hvordan beskyldninger på Facebook kan få konsekvenser.

- Bag den her type sager sidder der selvfølgelig nogle, der føler sig rigtig krænkede. Vi oplever en gang i mellem at nogle af de her krænkelser, der foregår på Facebook, udmunder i trusler og vold, siger Preben Klitgaard.

Helena håber, at siden snart bliver slettet.

- Jeg forstår ikke den her form for humor. Det er overhovedet ikke sjovt, siger Helena Bohm.