Foto: Lone Vad Dam

- Jeg føler mig så røvrendt

Hjemmeplejen i Aalborg SV og Svenstrup skal udliciteres fra februar 2014. Plejerne er vrede.

Aalborg Kommunes Ældre og Handicapudvalg har besluttet at hjemmeplejen i det sydvestlige Aalborg og i Svenstrup skal udliciteres. Går alt efter planen, vil en privat leverandør overtage plejen fra februar næste år.

Udliciteringen betyder, at masser af borgere i Aalborg måske snart skal vænne sig til, at deres faste hjemmehjælpere ikke længere vil servicere dem med praktiske opgaver og personlig pleje.

Samtidig går de kommunale hjemmehjælperne en usikker fremtid i møde - og udmeldingen har vakt vrede og frustration hos de berørte medarbejdere.

- Jeg føler mig så røvrendt. De (Aalborg Kommune, red.) ødelægger vores liv. Det er ikke rart at vide, at man måske bliver arbejdsløs. Det er jo ikke til at vide, siger hjemmehjælper fra Svenstrup, Susanne Holm.

Hun bakkes op af fællestillidsrepræsentant for FOA, Anne H.H. Mølgaard:

- De ansatte er bange og kede af det. De frygter naturligvis for deres egen fremtid - og samtidig er de bekymrede for, at kvaliteten på servicen til borgerne falder, når den kommer på private hænder.

Planen om udliciteringen sendes nu i høring frem til november - og derefter sendes opgaven i udbud. Opgaven er omfattende, og skal derfor muligvis sendes i EU-udbud. Håbet er, at den nye leverandør kan overtage opgaverne fra februar 2014.