LIGE NU:

- Jeg har ikke tænkt mig at være en del af festen

Statsministeren og Statens Serum Institut opfordrer unge til at begrænse deres sociale netværk. I Aalborg er de unge, vi møder, klar til at følge opfordringen.

Antallet af smittede med covid-19 har i den seneste tid været stigende. Også i Nordjylland, hvor flere kommuner er kommet på listen over kommuner, som sundhedsmyndighederne holder særligt godt øje med.

De mange nye smittetilfælde fik for nylig Statens Serum Institut til at komme med en opfordring til de unge om at begrænse deres sociale netværk og undgå at se for mange forskellige personer.

- Hold jer til jeres hold eller klasse, og kun enkelte venner derudover samt jeres nærmeste familie, lød rådet fra Tyra Grove Krause, der er overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut.

Onsdag opfordrer statsminister Mette Frederiksen også de unge til at skrue ned for festerne for at forhindre coronasmitte. Opfordringen kommer, efter der tirsdag blev præsenteret nye restriktioner for nattelivet i hovedstadsområdet.

TV2s reporter har været på gaden for at spørge de unge, hvad de tænker om opfordringen om at se færre personer og skrue ned for festerne.

 

Juliane Langballe, studerende, Aalborg:

- Smittetrykket stiger, så det er vigtigt at holde sig i små forsamlinger. Det er et godt tiltag for at få smittetrykket ned, og jeg har hundrede procent tænkt mig at overholde det.

Hvad hvis nogle af dine venner og veninder gerne vil feste og være flere sammen?

- Det må de da gerne, men jeg har ikke tænkt mig at være en del af festen.

 

Cindy Larsen, studerende, Aalborg:

- Jeg synes, at det er fint nok. Jeg synes også, at det okay, at vi skal have mundbind på ved busterminalen.

- Jeg går meget sjældent til fest, så det er ikke svært for mig at lade være med.

 

Lasse Jensen, studerende, Holstebro:

- Jeg tænker, at opfordringen er fornuftig, og jeg kan ikke se nogen grund til ikke at følge den. Vi skal dæmpe smitten, og jeg gør mit bedste for at overholde retningslinjerne og holde afstand.

- Jeg er ikke selv en festabe, men jeg kan godt forstå, at unge mennesker gerne vil være unge og hygge sig, ligesom deres forældre har gjort. Men vi skal alle gøre vores del.

I Nordjylland er der ikke kommet yderligere restriktioner på nattelivet. Det gælder fortsat, at caféer, barer, værtshuse og lignende kan holde åbent frem til klokken 02, så længe stederne ikke lukker nye gæster ind efter kl 23.