01:52

Foto: Lars Horn, Baghuset

1 af 2

Jernbanebro stadig under reparation

Der er snart ét års dag for påsejlningen af jernbanebroen, men selvom broarbejdet skrider fremad, vil hverken BaneDanmark eller MT Højgaard love, hvornår broen er farbar igen.

I 11 måneder har nordjyderne ventet på genåbningen af jernbanebroen. Nu ser det ud til, at arbejdet skrider fremad, og togpassagererne kan begynde at håbe på snart igen at kunne tage toget over fjorden.

- Vi er ved at installere de sidste ting, og vi går ind i slutfasen. De gamle svellesektioner er blevet renoveret og de er nu klar til at blive monteret, og det er dem, vi er ved at line op oppe på broen, siger Finn Juel Jensen, der er projektchef ved MT Højgaard.

Arbejdet med broklappen har været udsat for megen kritik. Dårligt svejsearbejde har tvunget BaneDanmark til flere gange at udskyde genåbningen af jernbanebroen. Men efter at broklappen er blevet sandblæst og malet, ser projektchefen nu mere lyst på tingene.

- Det skrider rigtig godt frem i øjeblikket. Vi er i gang med de sidste installationer, så vi er optimistiske i øjeblikket, siger Finn Juel Hansen.

Selvom det går fremad, er der dog ikke nogen, der vil give de mange togpassagerer en dato for, hvornår de igen kan tage jernbanebroen i brug. TV2/NORD var mandag på besøg på byggepladsen, men MT Højgaard afviste konsekvent at give et bud på, hvornår broen igen er farbar.

MT Højgaard henstiller til BaneDanmark, som heller ikke ønsker at komme en nogen dato. Det er altså kun BaneDanmark og MT Højgaard, der ved, hvornår broen er færdig. De har 31 dage til at få broen færdig, hvis de vil nå det inden årsdagen for påsejlingen.