LIGE NU:

Jim Stjerne Hansen har Kent Nielsen som landstræner-kandidat

DBU's tidligere generalsekretær peger på fire danskere, som kan erstatte landstræner Morten Olsen i 2016.

Michael Laudrup, Kasper Hjulmand, Kent Nielsen og Morten Wieghorst.

Ifølge den tidligere generalsekretær i Dansk Boldspil-Union (DBU) Jim Stjerne Hansen er det fire mulige kandidater til at erstatte Morten Olsen, der ved kontraktudløb i sommeren 2016 stopper som landstræner.

- Jeg har ikke lagt skjul på, at det skal være en dansk træner til det danske landshold, hvis man overhovedet kan finde en, der har niveauet. Og det synes jeg godt, at man kan blandt den unge generation af trænere, vi har, siger Jim Stjerne Hansen.

Han var generalsekretær i DBU fra 1988 til 2013 og havde ansvaret for at ansatte landstræneren.

Siden 2000 har landstræneren været Morten Olsen. Men Jim Stjerne Hansen har de seneste år, inden han forlod DBU, sonderet trænermarkedet for at finde en afløser til Morten Olsen, som over flere gange har været i tvivl om, hvorvidt han ville forlænge.

Blandt andet har Jim Stjerne Hansen flere gange henvendt sig til Michael Laudrup.

- Jeg har ingen fornemmelse for, om den nuværende DBU-ledelse vil kontakte Michael. Jeg ved heller ikke, om han vil være interesseret.

- Jeg kan bare konstatere, at de sidste par gange jeg har haft fat i ham, der har han ikke været et sted i sin trænerkarriere, hvor landstrænerjobbet var interessant for ham, siger Jim Stjerne Hansen.

Laudrup er i øjeblikket træner Lekhwiya i Qatar. Her har han kontraktudløb til sommer, så på papiret er han ledig i sommeren 2016.

Det samme er Hjulmand, som er arbejdsløs efter fyringen i tyske Mainz 05. Både Laudrup og Hjulmand har i et stykke tid været nævnt som landstrænerkandidater.

Wieghorst er på kontrakt i AGF i 1. division, men er kendt i DBU-regi som tidligere U21-landstræner.

Kent Nielsen bliver ikke nævnt så ofte i denne debat. Han førte AaB til både DM-guld og pokaltriumf sidste år, og til sommer bliver han OB-træner.

- Jeg synes selv, at Kent Nielsen, som er en lidt anden trænerprofil, er spændende. Det er Wieghorst også. Laudrup og Hjulmand er ofte nævnt, og det forstår jeg godt, siger Jim Stjerne Hansen.

Hvis DBU vælger en dansker, så kommer vedkommende under alle omstændigheder til at blegne lidt i sammenligning med Morten Olsen, vurderer Jim Stjerne Hansen.

- DBU-ledelsen skal indstille sig på, at man ikke finder en træner, der er på Morten Olsens niveau.

- Alle vil i en sammenligning med Morten Olsen være et eller to niveauer under. Vi skal ikke glemme, at Morten selv har spillet over 100 landskampe, og at han har været træner i over 150 landskampe.

- Han har været træner i den tyske, hollandske og danske liga på højeste niveau. Vi har ikke nogen med dansk pas, der kommer i nærheden af Morten Olsen. Men vi har nogle spændende navne, der kan udvikle sig til at blive ligeså gode, lyder analysen på.

Morten Olsen annoncerede sit stop som landstræner tirsdag.

Lene Odgaard Andersen

play Lene er en af de sygeplejersker, der skal strejke: - Jeg er ked af, at det rammer borgere

Aabybro Friskole

play Blufærdighedskrænkelse: Mand sigtes for at krænke piger på nordjysk friskole

Minefund

Hornmine er fjernet fra Hanstholm Havn

25_seconds

play Havnefoged hjalp til ved redningsaktion og fik reddet elever i land

Lene Odgaard Andersen

play Lene er en af de sygeplejersker, der skal strejke: - Jeg er ked af, at det rammer borgere

Aabybro Friskole

play Blufærdighedskrænkelse: Mand sigtes for at krænke piger på nordjysk friskole

Minefund

Hornmine er fjernet fra Hanstholm Havn

Til forsiden

Til forsiden